Muzika
0

Ničim izazvan i Darko Rundek u singlu "Beskućnik"

Klix.ba
Na novom singlu benda Ničim izazvan, posljednjem pred izlazak albuma koji je planiran uskoro, gostuje Darko Rundek.

Vrbaško-beogradski sastav će na svom drugom studijskom albumu pod imenom "Odlaziš?" uz već objavljene singlove "Rekla je", "Bo bo bom" i "Dalijev brk" imati i svoj najnoviji singl "Beskućnik".

Tokom zajedničkih nastupa benda i Darkovog Cargo tria na nekoliko ljetnjih festivala dogovorena je ova vrlo zanimljiva saradnja do koje je došlo na Ok Festu na Tjentištu u bekstejdžu kada su momci iz benda Ničim izazvan pitali Rundeka je li čuo njihovu muziku za koju mnogi kažu da liči na njegovu.

"Beskućnika" možete poslušati na Deezeru.

"Rad sa tako velikim imenom i velikanom umjetnosti na našim prostorima je ogromno iskustvo i još veća čast", kažu članovi benda i dodaju: "Darkov glas i pjevanje su oplemenili pjesmu. Iako smo mi od samog nastanka pjesme i planirali Darkovo učešće u njoj, ipak bi se moglo bi se reći da je ispala i bolja nego što smo očekivali".

Udarne nove pjesme sa albuma “Odlaziš?” svoju premijeru će doživjeti na ekskluzivnom koncertnom predstavljanju u četvrtak, 26. novembra od 22 sata, u prostoru Novog Bitefartcafea u Beogradu.