Dom mladih Sarajevo
0

Nevjerovatna energija Van Gogha samo za Sarajevo

Tekst i video: Jasenko Korjenić
Sinoć je u prepunom Domu mladih grupa Van Gogh priredila sjajnu muzičku predstavu. Sarajevskoj publici predstavili su novi album "Lavirint" kojeg su izdali u proljeće ove godine. Bila je to još jedna svirka za pamćenje popularnog srbijanskog rock benda samo za Sarajevo.

Koncert je počeo pjesmom "Nek' te telo nosi", a nastavak koncerta bio insceniran najvećim hitovima iz diskografije Van Gogha. Đule se još jednom pokazao kao muzičar koji ima odličnu komunikaciju sa publikom. Kada su se povukli sa bine, nakon višeminutnih ovacija vratili su se na bis sa pjesmom "Kolo" koja je atmosferu dovela do vrhunca.

Veliki je "spisak razloga" zašto sarajevska publika uvijek priredi veliki doček beogradskim muzičarima, a takođe i zašto Đule voli tu publiku, za koju kaže da je posebna. Odnos između grupe Van Gogh i sarajevske publike dogodio se kao ljubav na prvi pogled.

"Mi imamo slatku tremu poslije toliko godina i uvijek se vrlo radujemo i posebno spremamo za koncert u Sarajevu. Znamo da je publika zahtjevna, ali i potpuno posebna, govorim bez laskanja, u odnosu na sve ostale", istakao je Zvonimir Đule Đukić.

Zbog velikog interesovanja publike, Van Gogh će održati još jedan koncert u Sarajevu u Domu mladih, 30.12. u 21 sat.