Masa iz grupe Major
0

"Ne smijem otkriti detalje o albumu, Goran Bregović me špijunira"

Piše: T. Sekulić
Aleksandar Samardžija Masa
Aleksandar Samardžija Masa
Sarajevska grupa Major prije nekoliko mjeseci izdala je novi album "Pregršt snova", kojim su se nakon deset godina vratili na scenu. Nedavno su završili spot za pjesmu "Revolucija", te kako kažu, polako pripremaju teren za koncert u Sarajevu.

Novi album, stare sarajevske grupe Major, naišao je na pozitivne reakcije kod publike. Pjesma "Bolest" bila je prva na regionalnoj top listi bh. radija, a pjesma "Ljepota" je zauzela prvo mjesto na top listi RSG1.

Aleksandar Samardžija Masa, muzikotvorac i tekstopisac, i Almir Lemeš Meša, već nekoliko mjeseci aktivno rade na promovisanju novog albuma, ali i na novom materijalu.

Do sada su snimili tri spota za pjesme koje se nalaze na albumu "Pregršt snova", a posljedjnji spot za pjesmu "Revolucija" urađen je nedavno.

"Autor spota je Agencija kLODOVIK, a spot smo snimali u Sarajevu i Beogradu. Ranije smo uradili dva spota, za pjesmu "Bolest" i "Trag", a planiram uraditi i spot za pjesmu "Mjau". Imam svoju agenciju za grafički web i dizajn, bavim se multimedijalnim prezentacijama, tako da nemamo troškova oko promocije, ali ni oko snimanja albuma. Jedini problem imam sa ženom zbog neprofitabilnog angažovanja", kazao je kroz smijeh Masa.

On je za Sarajevo-x.com istakao da postoji mogućnost da grupa "Major" održi koncert u Sarajevu početkom januara, te najavio novi album 1. marta 2011. godine.

"Zadovoljni smo promocijom albuma "Pregršt snova", puštaju nas na radiju bez štele. Hvaljeni smo i na njemačkom radiju, a nismo kvislinzi. Ovaj album što će izaći 1. marta ćemo prodavati, sve u želji da zaradimo, a i da mi se žena ne ljuti. Bit će jako skup. Stilski će biti potpuno drugačiji, smogao sam hrabrosti da uradim nešto što sam uvijek želio... Neću otkrivati više jer me špijunira Goran Bregović. Blizu je", kazao je Masa, napomenuvši kako album "Pregršt snova" svi mogu potpuno besplatno skinuti sa zvanične stranice benda.

"Živahni dedica" je dodao i to da priprema veliki bum.

"Moj cilj je da snimim najbolji album na svijetu koji je ikad snimljen i to ću uraditi do 65. godine. Za deset godina, koliko sam bio u Pragu, snimio sam 10-ak albuma koje sam dijelio prijateljima. Sve je to samo priprema za veliki bum živahnog dedice", rekao je kroz smijeh Masa, koji trenutno živi u Beogradu.