Muzika
0

Nagradna igra EXIT07

Sarajevo-x.com/ExitFest
Prva karta za EXIT07 našla je svoju sretnu putnicu. Aida Kunić će od 12. jula sa mnoštvom zaljubljenika u dobru muziku započeti nezaboravan šiz na Petrovaradinskoj tvrđavi. Ona je znala da je prvi EXIT održan 2000. godine i da je trajao 100 dana. Vrijeme je da postavimo novo pitanje i da pružimo još jednu priliku za osvajanje karte za EXIT07.

Prije pitanja prvo malo priče. Na ovogodišnjem EXIT-u nastupiće grupa The Prodigy na glavnoj bini EXIT-a u četvrtak 12. jula.

Liam, Keith i Maxim su trenutno u studiju i snimaju peti album za koji još uvek nije najavljen datum objavljivanja, ali je već snimljeno nekoliko novih pjesama. Album će izdati za svoju novu izdavačku kuću Ragged Flag i kako kažu, peti album će biti potpuno onakav kakav oni žele da bude. Pored toga, ove godine nastupaju širom planete, ali i učestvuju u akcijama za pomoć djeci i unapređenje dječijih prava.

Njihova muzika istrajava na mješavini stilova, ali uvijek emituje nevjerovatnu energiju.

Od kada su se pojavili na underground sceni početkom devedesetih, Prodigy su izdali četiri albuma, sa kojima su postigli svjetsku slavu i popeli se na vrh svih važnih top lista. Najveći uspjeh su postigli sa trećim albumom The Fat of the Land, koji je prodat u više od 8 miliona primjeraka i koji se na top listama popeo na mjesto broj jedan u SAD-u, Britaniji i Kanadi.

Prije tri godine The Prodigy su objavili četvrti album Always Outnumbered, Never Outgunned, koji se popeo na prvo mjesto u Britaniji i za koji je producent i autor Liam Howlett rekao da je važan zato što podsjeća publiku da su The Prodigy uvijek u bitovima i muzici.

Nagradno pitanje za ovu sedmicu glasi:

Koji gitarista je svirao sa Michael Jacksonom, a na EXIT festivalu 2006. nastupao zajedno sa Billy Idol-om?

Tačne odgovore, sa kompletnim ličnim podacima i brojem telefona šaljite na e-mail adresu [email protected] do četvrtka u 09:00.

Ime drugog dobitnika biće objavljeno u četvrtak.

Sretno!