Komentari (29)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Eo ga Cola sljedece godine puni Kosevo aBd...
Ganut sam....
Eo čole sarajlije iz Beograda
Ostavite se Čole smetljari, da nije bilo njega, Indexa i sl., niko u bivšoj Yugi ne bi znao za pop muzičku scena u Sarajevu...čovjek je živuća legenda, krepajte hejteri...
hvala cola svaka cast nisi zaboravio ni grad ni akcenat bravo
Zdravko Čolić je najobičniji četnik kao i Goran Zbjegović............što kurčina nije ostala u Sarajevu '92-'95
Zato sto se vjerovatno nije osjecao sigurnim.Svako normalan bjezi od rata i potencijalne smrti.On nije cetnik, nikad nije izrazavao mrznju i netrpeljivost ni prema jednom narodu niti je pjevao na taj nacin i sa tom tematikom. Njegove pjesme su posvecene svim normalnim ljudima.
Što nisam ja otišao i moji svi...........Sarajevo je Čolićev grad kao i moj, ni manje ni više.................Svako ko je imalo volio BiH morao je ostat i branit,....mogao je otić u Zagreb, Ljubljanu, Minhen, Amsterdam, međutim Zdravkan je odmah poletio svojim mentorima i istomišlljenicima u Beograd, kao i izdrkanci Nele, Zbjegović, KustKurica.........nikad niko od nabrojanih nije ništa napravio poslie '92 da valja, niti će ikad napravit bez Sarajeva
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Nazalost na prvo slusanje ova je pjesma losa kao i "manijaci" koju je otpjevao s Bregom a ima dosta melosa koji ide na Bregin fazon...nadam se da je ostatak albuma bolji ali ova je pjesma skroz losa!
Da nije ona, Sarajevooooooooooooooo?
Ćolić je iznjedrio dosta dobrih hitova kojih se svi dobro sjećamo i pjevamo danas dan a i ova pjesma posvećena Sarajevu je još jedna potvrda je veliki umjetnik i muzičar, svaka čast
u colinom stilu..lijepa sladunjava pamtljiva pjesma...refren me podsjeca na vucka 84 kad kaze sarajevo..
kad se pjeva pjesma o sarajevu onda je poželjno da pjesma bude ljepša, pogotovo ako se pjesma pravi za legendu sarajeva kao što je čola. kritike kompozitoru.
Pravi Sarajlija :)
ovi nezajazljivi pozornosti i novca nikada nisu ni culi za rijec PEMZIJA bog te je?bo vise
mozes da mi okrenes ledja, mozes da mi zatvoris vrata, mozes da me kupis sa toplim suzama...
Bajaga idol,najjace ime scene uz Colu.
dosta je pjesama o Beogradu
Neka, neka samo se ti drzi zemunki i cacanki i majcice vam Serjebije. Eno i Kundurica na Mokroj zagoni kaljavim kozama mozes zajedno s njim. Bregovic, Kundurica, Karajlic, Colic, Losic umjesto da podrze svoju zemlju i svoju rodnu grudu kad je najteze oni je napustili i pljuvali, izdali je, a sad ko lafo nesto pjevaju. Sta ovo treba da znaci? Idite u 3pm!
Zaboli me za njih i njihovu cigansku ili industrijsku muziku i pjesme, imamo mi nasu osjecajnu bosnjacku pjesmu, nasu pjesmu sevdahlinku!