"Pismo prijatelju"
389

Na manifestaciji "Odbrana BiH - Igman 2021" izvedena pjesma Kemala Montena

N. O.
Koncert Sarajevske filharmonije i hora Opere NPS (Foto: D. S./Klix.ba)
Koncert Sarajevske filharmonije i hora Opere NPS (Foto: D. S./Klix.ba)
Sarajevska filharmonija i hor Narodnog pozorišta Sarajevo su u sklopu ceremonije otvaranja manifestacije "Odbrana BiH - Igman 2021" održali koncert, a za tu priliku su izveli i pjesmu Kemala Montena "Pismo prijatelju.

Ceremonija otvaranja Centralnog programa manifestacije uslijedila je nakon defilea učesnika koji su prošetali Sarajevom te polaganjem cvijeća obilježili mjesta stradanja njegovih građana.

Ceremonija se održala na platou vanjskog amfiteatra MC Kovači prema utvrđenom scenariju, gdje je i hor Sarajevske opere održao koncert.

Svečanosti otvaranja su prisustvovali i predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, kao i član Predsjedništva Šefik Džaferović, a čije je obraćanje prisutnima prethodilo koncertu filharmonije i hora.

Koncert je održan u sklopu kulturno-umjetničkog programa ovogodišnje manifestacije kojom se odaje počast, te spomen i sjećanje na šehide i poginule borce Armije i MUP-a Republike Bosne i Hercegovine.

Manifestacija, čiji je moto "Dođi i posvjedoči", zbog Covida-19 i opasnosti od širenja virusa, i ove godine se održava pod motom "Ostani kući i posvjedoči".