Muzika
24

Na 3. Mostar Summer Festu Rambo Amadeus, Psihomodo Pop, S.A.R.S, Dječaci, Elemental, Van Gogh...

Klix.ba
(Foto: Mostar Summer Fest)
Mostar Summer Fest je dvodnevni ljetni festival moderne muzike koji okuplja sve ljude željne dobre muzike, zanimljivih sadržaja i nezaboravnog provoda, a treći po redu Mostar Summer Fest će ove godine biti održan 26. i 27. juna na lokaciji SC Kantarevac.

O sjajnom provodu lani najbolje svjedoči činjenica da su se na pozornici kroz dvije večeri Festa izmijenjala imena kao što su Brkovi, Jinx, Marčelo, Edo Maajka, Bajaga i Instruktori, te Partibrejkers, a sjajne reakcije publike zabilježio je službeni after movie Festa, koji možete pogledati u nastavku.

Ove godine organizatori su u osmišljavanju line-upa imali tri cilja. Prvi je bio da dovedu muzička imena koja publika voli, ali koja odavno nije čula, kao što su Rambo Amadeus i Psihomodo Pop. Drugi je bio da dovedu imena o kojima se ovih dana mnogo priča i čiji broj fanova stalno raste – kao što su S.A.R.S, Elemental, Van Gogh i Dječaci, a treći cilj da kao i uvijek na pozornici nastupaju i domaći bendovi, pa će publika imati priliku uživati u nastupu mostarskog benda SOVE, benda Brutal Protest iz Banje Luke, te mladog benda The Sweepers iz Širokog Brijega, kao i benda Rezerve koji stižu iz susjedne Hrvatske.

"Ne sumnjamo da će malo ko u regiji odoljeti nastupima ovih deset bendova, te da će ovo biti još jedan sjajan Fest!", kažu organizatori.

Ulaznice za Mostar Summer Fest možete već od danas, 25. marta, kupiti u Mostaru na info pultu Mepas Mall centra, a posjetitelji iz drugih gradova svoju ulaznicu mogu kupiti preko servisa Kupikartu.ba. Također, organizatori su u pretprodaju pustili ograničen broj festivalskih ulaznica po cijeni od 20 KM koje omogućuju ulaz na obje večeri Festa.

"Svi koji kupe ulaznice će moći uživati i u svim sadržajima bogate chill-out zone koja će ove godine biti još sadržajnija i puna izazova za prave avanturiste, stoga nas pratite na službenom Facebook pageu gdje redovno s našim fanovima dijelimo novosti", poručuju organizatori.