Muzika
71

Mucha Lucha Summer Fest: Devetodnevni muzički maraton u centru Sarajeva

Klix.ba
Mucha Lucha tradicionalno, kao i svake godine, za vrijeme trajanja Sarajevo Film Festivala od 15. do 23. augusta organizuje devetodnevni muzički maraton, Mucha Lucha Summer Fest.

Mucha Lucha Summer Fest partyji će biti održavani na otvorenom, na lokaciji caffe bara Hag (Kotromanića 48). Ulaz će u toku trajanja Festivala tokom radnih dana biti slobodan, dok će se vikendom naplaćivati po cijeni od 5 KM. Svaki dan zabava počinje već u 17 sati, uz lokalne DJ-eve i besplatan roštilj.

"Potrudit ćemo se da vam priredimo nezaboravan provod svakog dana uz mnoštvo muzičara i DJ-eva, kao i raznih popratnih noviteta. Prostor ispred caffe bara Hag Sarajevo će biti zasigurno u unikatnijem izdanju nego inače, a u slučaju kiše, spremamo i iznenađenje u vidu alternativne, izuzetno ugodne i prostrane prostorije u zatvorenom", ističu organizatori, te dodaju kako svojim posjetiocima tokom svih devet dana garantuju izuzetno zanimljiv muzički program uz muzičare i DJ-eve, kako lokalne, tako i iz regiona i svijeta.

U petak, 15. augusta, Mucha Lucha Summer Fest se otvara uz dva sjajna gosta iz Srbije i lokalnu podršku. Subota u kolaboraciji sa Watch more TV radio donosi interesantnog DJ- a iz Brazila - Arua Ferreira, uz sjajnog MC a Shpiru i DJ-a A Skitzo-a. Čitav event će biti popraćen vizuelnim projekcijama, kao i live stream podrškom Watch more TV-a. U nedjelju, Mucha Lucha organizuje promociju svjetskog renomiranog Out Look festivala, gdje će posjetioci imati priliku da osvoje ulaznice za ovaj festival. Također, u sklopu Mucha Lucha Summer Festa, bit će održan i Gluhi Disko, party sa slušalicama, kao i izložba sarajevskog umjetnika Rikarda Druškića, koja će biti postavljena tokom cijelog festivala.

U utorak 19. augusta, Mucha Lucha u saradnji sa novonastalom "Perfect Kiss" booking organizacijom predstavlja live act Molly Nilsson x ManMachine.

Kompletan line-up za ovogodišnji Mucha Lucha Summer Fest, kao i ostale detalje, možete pronaći na oficijelnom Facebook pageu eventa,

Više o Mucha Lucha projektu

Mucha Lucha je projekt Damira Muminagića aka DJ Mr. Mehikano, Srđana Radanovića i Meše Pašića. Organizacija je nastala krajem 2010. godine, a glavni cilj Mucha Luche je bio na mjesečnoj osnovi organizirati neka posebna dešavanja za mlade u Sarajevu.

Da bi se ova klupska dešavanja izdvojila od nekih drugih, Mucha Lucha se fokusira i na dovođenje muzičara iz cijelog svijeta da sviraju i druže se zajedno sa lokalnim umjetnicima.

Krajnji cilj organizacije je jednostavan – stvoriti prepoznatljiv i održiv brend koji funkcionira kao Mucha Lucha (eat-drink-dance) kako bi se mlade populacije kroz zabavu educirale o različitim muzičkim žanrovima, te kako bi se obogatio sarajevski kulturni program.