Muzika
16

Mostar Sevdah Reunion održao koncert za pomoć ugroženim od poplava

Klix.ba
U OKC Abrašević u Mostaru sinoć je održan humanitarni koncert svjetski poznatog mostarskog benda Mostar Sevdah Reunion. Mostarski muzičari su se time pridružili velikom broju umjetnika koji su pokazali da ne zaboravljaju bh. građane koji su nastradali od poplava.

Na koncertu su izvedene pjesme sa svih CD-ova, uključujući i one sa posljednjeg albuma, a Mostarci su uživali u odličnom koncertu slušajući poznate hitove.

Stanovnici Grada na Neretvi, Mostar Sevdah Reunion i donatori koji su se udružili i pomogli organizaciju ovog događaja su ovom humanom gestom pokazali da imaju veliko srce i još jednom se pridružili u prikupljanju pomoći stradalim od poplava u BiH.

Tokom akcije prikupljeno je 2.900 KM koje će se iskoristiti za nabavku potrebnih stvari i preko aktivista i nevladinih organizacija iz Mostara biti isporučeni krajnjim korisnicima, o čemu će javnost biti obaviještena.

Najpoznatiji muzički magazin u svijetu Songlines dao je markicu Top of the World posljednjem albumu MSR-a "Tales From A Forgotten City", a na međunarodnom festivalu muzičkog dokumentarnog filma Starigrad Paklenica Film Festival, film "Tales From Forgotten City" Amira Grabusa nagrađen je posebnim priznanjem za doprinos razvoju tolerancije i multikulturalnosti.

U filmu pored benda i njihovog albuma, se radi o duhu Mostara koji je nekada prije postojao.

Videospot Mostar Sevdah Reuniona za pjesmu "Laku noć" sa posljednjeg albuma već četvrti mjesec zaredom na prvom je mjestu najznačajnijeg muzičkog portala u svijetu – Ethnoclouda.