Muzika
392

Mladi pjevač Zlatan Karić predstavio debitantski singl "Irie"

Klix.ba
Mladi autor i pjevač Zlatan Karić, koji je bh. javnosti poznat kao reper i svirkama koje je radio sa bendovima Paranoid Android i Cover Art, predstavio je debitantski singl "Irie".

Kako je Karić rekao, pjesma je nastala kao posljedica zahvalnosti, radosti, straha i nade u trenutku kada je dobio sina Iriea.

"Želio sam da ovo bude prvi singl kojim ću započeti samostalan rad. Jer iako se muzikom bavim praktično od kada znam za sebe, rođenje Iriea je bio trenutak mog sazrijevanja u svakom smislu, kao čovjeka i kao umjetnika", rekao je Karić. Muziku i tekst uradio je Karić, dok je za aranžman zadužen Davor Logarić. Mastering je rađen u studiju Nenada Kovačevića.

Urađen je i spot za koji je zadužena kreativna zajednica Gruppa na čelu sa Amelom Pagano i Dinom Močević. Snimano je na više lokacije u Zenici, a u spotu se pojavljuje i Zlatanov osamnaestomjesečni sin.

"Sretan sam i zahvalan Bogu i svim ljudima koji su učestvovali u stvaranju ove pjesme i spota. Pjesmu smo radili dugo, vise od mjesec dana smo proveli u studiju, ali je vrijedilo svake sekunde vremena jer smo dobili po meni odličnu pjesmu. Na snimanju spota smo se dobro zabavljali i bilo je zadovoljstvo raditi sa ekipom iz Gruppe", kazao je Karić.

Zlatan je svoju muzičku karijeru započeo u ranom djetinjstvu. Završio je muzičku školu, bio dio zeničke ratne rap scene, te je nastupao u raznim klubovima i na koncertima sa nekoliko bendova među kojima su Paranoid Android, Cover Art i drugi.

Zlatanov muzički pravac je reggae - svjež i drugačiji. Piše i pjeva na engleskom i bosanskom jeziku. U muzičkim krugovima i klubovima o Zlatanu se priča kao o posebnom talentu sa jakom karizmom.