Drugi beogradski spektakl
0

FOTO / Merlin: Upalite sva svjetla, neka se vide do Sarajeva

Sarajevo-x.com
(Foto: Jusuf Muratović)
I danas je u Beogradu na koncertu Dine Merlina održanom u Areni vladala izuzetna atmosfera. Arenu je pohodilo gotovo 20.000 posjetilaca, većinom omladine koja u vrijeme posljednjeg koncerta ovog autora u srbijanskoj prijestolnici, prije dvije decenije, vjerovatno nije ni bila rođena.

"Osvijetlimo ovu noć. Upalite sva svjetla, svoje mobitele, sve! Neka se ovo svjetlo vidi do Sarajeva!", kazao je Merlin dok je u jedan glas sa publikom u Areni pjevao "Je l' Saraj'vo gdje je nekad bilo".

Kao i prošlu noć, gosti na koncertu su bili Ivana Banfić sa pjesmom Godinama, Željko Joksimović sa Supermenom i Vesna Zmijanac sa hitom Jorgovani, a kulminacija koncerta je kao i prethodne noći bila na pjesmama "Jorgovani" i "Bosnom behar probeharao".

Specijalni gost na beogradskim koncertima je i italijansko-argentinski plesni par kojeg čine Elena Annovi i Diego Novello. Ovaj je plesni dvojac imao iznimno sofisticiran i stiliziran nastup tokom izvedbe pjesme Zulejha dok je Elena na pjesmi "Da je tuga snijeg" izvela solo tačku.

I večerašnji koncert obezbjeđivao je veliki broj pripadnika različitih policijskih službi, mada je, prema nezvaničnim informacijama koje saznajemo od organizatora, prisutan manji broj uniformiranih policajaca, a veći broj policije u civilu.