Muzika
1.9k

Merlin za Klix.ba o promociji "Hotela Nacional": Velike utakmice tek dogodine

Piše: A. Pobrić
U vrijeme dok se Dino Merlin sprema na ljetnu turneju, koju počinje u Hrvatskoj, iz austrijskog Sonyja stižu sjajne vijesti - ovih dana se doštampava novi tiraž albuma "Hotel Nacional".

"Do sada je brojka prodatih CD-ova premašila 40.000 primjeraka, što je ponovo svojevrstan rekord, imajući na umu da je prodaja nosača zvuka, koju smo nekad poznavali, dinosaurus koji izumire", kazao je za Klix.ba naš popularni muzičar.

Dino je uvjeren da budućnost pripada online prodaji.

"Uzmemo li u obzir da je i online prodaja jako dobra, o čemu svjedoči i osmo mjesto koje je 'Hotel Nacional' zauzeo na Billboardovoj World Albums top listi najprodavanijih albuma već u prvoj sedmici prodaje, jako sam zadovoljan recepcijom mog novog albuma, kako kod publike, tako i kod struke", izjavio je Merlin.

On će prve koncerte sa svojim bendom održati već naredne sedmice u Hrvatskoj, a potom i u Crnoj Gori. Devetog augusta publika će ga uživo slušati u Primoštenu, 17. augusta u Budvi, a 22. augusta u Vodnjanu. Potom 19. septembra odlazi u New York, dan poslije u Toronto, 26. septembra u St. Louis, a 27. u Chicago.

U augustu Dino turneju nastavlja u Švedskoj, Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj.

"Do Nove godine ćemo svirati više od 20 koncerata. Publika je nestrpljiva čuti pjesme sa novog albuma uživo, ali ovo je tek zagrijavanje za ono što će uslijediti. Turneja 'Ispočetka' trajala je četiri godine, koncertima je prisustvovalo više od pola miliona ljudi, a turneja 'Hotel Nacional' tek naredne godine planira velike utakmice na velikim terenima. Ovaj prethodni period, moj tim i ja smo iskoristili za intenzivne probe i pripremu repertoara. Spremni smo i sa nestrpljenjem očekujem novi susret sa publikom", poručio je Dino Merlin.