Muzika
247

Maya Sar snimila novi singl u Portugalu

Klix.ba
Kantautorka Maya Sar nastupila je na koncertu u portugalskom gradu Setubal, koji su organizovali evrovizijski fanovi iz cijele Evrope i oduševila prisutne svojim izvođenjem pjesme "Korake ti znam", s kojom je 2012. godine nastupila na Eurosongu u Azerbejdžanu.

Maya Sar je nastupom na najvećem evropskom takmičenju stekla internacionalnu publiku, koja je vjerno prati i uživa u njenoj muzici.

Da se najbolje saradnje dešavaju kad nisu planirane, dokaz je njen boravak u Portugalu. Ovom prilikom, Maya je snimila novi singl koji nosi naziv "Jednom zauvijek", za koji je napisala tekst.

Muziku je komponovao gitarista Boško Jović, a pjesmu je producirao Mahir Sarihodžić. Nakon veoma uspješnog singla “Naša ljubav, naša kuća”, novi singl će donijeti totalno drugačiju i jedinstvenu emociju, sa elementima tradicionalne portugalske fado muzike. Pjesma je snimana u studiju “Casa da Cultura”, u saradnji sa poznatim portugalskim muzičarima.

Prelijepi predjeli Portugala su oduševili Mayu i njen tim saradnika, koji su odlučili da snime i kadrove za videospot novog singla, koji će upotpuniti ovu posebnu ljubavnu priču. Premijera novog singla i videospota planirana je za oktobar.

Nakon uspješnih koncerata u teatrima Bosne i Hercegovine, Maya Sar sa svojim bendom uskoro nastavlja regionalnu turneju, a na koncertima će publici premijerno uživo predstaviti i pomenuti novi singl.