Predstavnici Hrvatske
250

"Mama, idem u rat": Let 3 privukao pažnju tokom završne noći Eurosonga

I. S.
Screenshot: RTV SLO
Screenshot: RTV SLO
Članovi grupe Let 3 ponovo su oduševili publiku izvedbom pjesme "Mama ŠČ!" u finalu 67. izdanja Eurosonga, koje se održalo u Liverpoolu.
Ovom pjesmom muzičari iz Rijeke uputili su kritiku Vladimiru Putinu i njegovom režimu. Na njihovim potkšuljama bile su crno-bijele fotografije djece s prekrivenim očima. U više navrata su pokazali podršku Ukrajini uz simboličnu poruku "Djeca se ne smiju krasti".

"Onaj mali psihopat. Mali, podli psihopat. Krokodilski psihopat. Mama, idem u rat", neki su od stihova "Mame ŠČ!". Damir Martinović Mrle je prije nastupa otkrio ima li tremu.

"Ovo je posljednji put da sam živ, ali lijepo mi je. Nisam pod stresom. Ovo su posljednje sekunde mog života. Moj san je ostvaren, svirati na ovako velikom light showu, gu-ičenja je bilo isto puno, gu-ičenje i light show... Sve mi se ostvarilo. Ovo je veći light show od Pink Floyda", izjavio je za 24sata.hr.

Podršku Letu 3 iskazale su mnoge javne ličnosti, a među njima je i Severina.

"Upravo sam dobila fotku iz garderobe od mojih druga koji nastupaju večeras na jednom festivalu... Najbolji su i ŠČikle su im jako kul! Divite im se ispred malih ekrana i glasajte za njih... Voli ih ova mala iza u crvenoj haljini", napisala je na društvenim mrežama.