Muzika
8

Madonna objavila šest pjesama sa novog albuma

Klix.ba
Madonna (Foto: EPA)
Madonna (Foto: EPA)
Američka muzička zvijezda Madonna odlučila je da objavi šest pjesama sa svog novog albuma nekoliko mjeseci prije planiranog. To se dogodilo nakon što su se na internetu pojavile neke od numera.

Ovo "curenje" novih pjesama prije vremena Madonna je nazvala "umjetničkim silovanjem" i "jednim vidom terorizma".

Pedesetšestogodišnja pjevačica je radila na svom 13. albumu kada je prošle sedmice 11 nedovršenih pjesama objavljeno na internetu. Među njima su bile "Rebel Heart", "Bh I'm Madonna" i "Unapolegetic Bh".

Madonna je nakon toga na svom Instagram profilu napisala: "Ovo je umjetničko silovanje!! Ovo su demo snimci koji su prerano procurili, pola njih se neće ni pojaviti na mom albumu. Ostatak je promijenjen. Ovo je jedan vid terorizma. Zašto ljudi žele uništiti umjetnički proces??? Zašto kradu? Zašto mi ne daju priliku da završim i pokažem vam najbolje što znam?"

Njen komentar kritikovan je na društvenim mrežama, a post je potom izbrisan.

Madonna je potom odlučila objaviti pjesme na iTunesu kako bi njeni fanovi čuli gotove snimke, a ne demo verzije.

"Svoj novi singl 'Living For Love' željela sam objaviti na Valentinovo, a ostatak albuma na proljeće", kazala je. "Više bih voljela da su moji fanovi čuli kompletne verzije nego ove nepotpune koje kruže. Molim vas da ovih šest pjesama primite kao rane božićne poklone".

Na njenom novom albumu radili su i Nicki Minaj, Diplo, Avicii i Ryan Tedder. Nove pjesme bit će objavljene 9. februara, a cijeli album u martu.