Muzika
0

London: Privatni koncert grupe "The Eagles"

Sarajevo-x.com
Kultna rock grupa "The Eagles" održat će 31. oktobra privatni koncert u Londonu za oko 2.300 obožavatelja. Ulaznice za ovaj muzički spektakl koje su dostigle cijenu i do 950 funti moći će kupiti samo pozvani članovi muzičke industrije.

Glasnogovornica koncerta je izjavila kako će se ovaj veličanstveni događaj održati 31. oktobra u areni O2, kada otprilike izlazi i novi album grupe "The Eagles" pod nazivom "Long Road Out of Eden".

Članovi benda "The Eagles", koji je proglašen jednim od najuspješnijih bendova svih vremena, rastali su se 1980. godine. Njihov novi album bi trebao izaći dan prije koncerta zatvorenog tipa, a na njemu će se naći prvi materijal snimljen nakon što su Glenn Frey, Don Henley, Joe Walsh i Timothy B Schmit 1979. godine izdali album "The Long Run".

Članovi benda, koji je najviše poznat po pjesmi "Hotel California", ponovno su se okupili 1994. godine kada su održali nekoliko live nastupa. Od tada su održali nekoliko manjih turneja i povremeno izdali nove singlove kao dio njihovih live albuma.