Bosanska Krupa
0

"Linija života" koncertom obilježila 15. rođendan

Sarajevo-x.com
Mjesecima već traju pripreme za koncert kojim je "Linija života" sinoć na Trgu Alije Izetbegovića u Bosanskoj Krupi obilježila 15. godišnjicu rada na muzičkoj sceni.

Kako se moglo i naslutiti, nekoliko sati s "Linijom života" pjevalo je hiljade posjetilaca, i stare i nove pjesme, kako autorske, tako i obrađene. Uglavnom, repertoar je bio prilagođen za sve generacije, o čemu ovaj muzički sastav uvijek vodi računa.

Inače, "Linija života" je nastala 1996. godine kada su se oko dueta "Dekan i Džimi", koji je tokom rata napisao i snimio desetak domoljubnih pjesama, okupili tada najbolji bosanskokrupski muzičari. Simbolično su zbog svega onoga što su prošli od prvih dana kada su se počeli baviti muzikom pa do ratnih dešavanja, grupu nazvali "Linija života" i tako traju već 15 godina.

Nastupali su najviše u Bosni i Hercegovini, ali u svojoj biografiji posebno ističu i nastupe u Hrvatskoj od kojih posljednji održan u Puli stavljaju na prvo mjesto.

Do sada su tri puta učestvovali na Bihaćkom festivalu zabavne muzike na kojem su za tekst pjesme "Linija života" dobili i nagradu.

Članovi grupe su Ismet Dekanović – Dekan, vokal i bas gitarista, solo gitarista je i najstariji član grupe Ibrahim Pašalić – Džimi, bubnjar je Mirsad Halkić - Mića, a klavijaturisti su Samir Alagić i Semir Ćehić koji je i najmlađi član, i kako rekoše na koncertu budućnost "Linije života".

Uz njih na koncertu svirao je i mladi gitarista Mersad Tatarević, dok je prateći vokal bila studentica Muzičke akademije u Sarajevu, inače Krupljanka, Larisa Memić. Na oduševljenje svih prisutnih, gosti rođendanskog koncerta bili su Osman Hadžić, Nermin Puškar - Puško i Adnan Busuladžić, poznati saksofonista iz grupe Dine Merlina.

Generalni pokrovitelj koncerta bio je načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović, a medijski pokrovitelj Radio Bosanska Krupa. Za dobar zvuk na koncertu se pobrinuo poseban gost Džavid Ljubovci, dok je tehnička organizacija djelo Koncertne agencije "Stage Art" iz Bihaća.