Muzika
0

VIDEO / Legendarni Death Angel u Slogi 22. marta

Sarajevo-x.com
BHxHC Booking je uspio u svom pokušaju da Sarajevo 22. marta učini thrash metal centrom ne samo regiona, već i cijele Evrope. Sonic Retribution paket bendova stiže u Sarajevo u klub Cinemas / Sloga predvođeni legendarnim američkim thrasherima, bendom Death Angel.

Počevši svoju metal karijeru još kao tinejdžeri u San Franciscu početkom osamdesetih godina dvadesetog vijeka, Death Angel je veoma brzo stekao poštovanje tadašnje thrash metal scene. Trebala su dva demo albuma i 1987. godine Death Angel objavljuje svoj debi album "The Ultra-Violence" koji se dan-danas smatra klasikom thrash metal žanra. Jedan su od prvih bendova koji je potpisao za veliku izdavačku kuću (Geffen).

  1. godine odlaze u mrak iz kojeg se vraćaju 2001. godine nakon desetogodišnje tišine. Ono što je trebalo biti ponovno okupljanje u povodu skupljanja novca za liječenje vokala Testamenta Chuck Billyija od karcinoma, pretvorilo se u finalno okupljanje, a bend se vratio jer ''im je nedostajala zabava i sviranje".

  2. godine izdavačka kuća Nuclear Blast im izdaje albuma "Relentless Retribution" koji kupi dobre kritike i od strane novinara i fanova. Sveukupno, Death Angel su jedan od najlegendarnijih bendova Thrash Metala i ovo je jedinstvena prilika da ih pogledate. Bliže od kuće će svirati samo ako dovedete u vlastiti stan.

Co-headlineri turneje su još jedni anđeli - Suicidal Angels. Grčki thrash metal carevi su relativno mlad bend, osnovan 2001. godine. Rapidno stiču publiku po cijelom svijetu, što su postigli izdavanjem tri albuma 2007., 2009. i 2010. godine. Njihov najnoviji album zove se "Dead Again" i potvrdio je njihov status ''najvjerovatnije najboljeg metal benda Grčke". Dosta thrash fanova ide tako daleko da ih naziva najboljim trash metal bendom današnjice. Jesu li u pravu i hoće li ovo biti i Vaše mišljenje nakon svirke u Sarajevu, ostaje da vidimo.

U Sarajevu podršku Death Angelu i Suicidal Angelsima će pružiti:

Root of Death: švicarska Death / Thrash / Hardcore kombinacija postoji od 1999. godine i 2010. godine su izdali svoj debi album "Dirty Mankind Collapse". Zvuče svježe i odvažno, vrijeme je da prođu test bh publike.

Adimiron: jedan od poznatijih underground thrash bendova Italije počeli su kao melodični Death / Black Metal bend da bi kasnije počeli sve više i više inkorporirati Thrash Metal zvuk u svoj izražaj sa jedinstvenim progresivnim dionicama. Dvije godine su prošle od njihovog posljednjeg izdanja "When Reality Wakes Up", možda će im ova turneja i nova poznanstva sa bh publikom pomoći ka pokretanju ka novom materijalu.

Cijena karte iznosi 20 KM na dan koncerta, koji počinje u 20.30 sati.