Muzika
1.2k

Legendarna grupa Bolero svira u Sarajevu 28. juna

Piše: T. Sekulić
Legendarna grupa Bolero zapjevat će ponovo "Jelenu", "Krčmarsku Moskvu", "Pismo majci", "O Jesenjinu"... 28. juna u sarajevskom klubu Cinemas - Sloga, saznaje portal Klix.ba.
Foto: Andrija Vrdoljak
Foto: Andrija Vrdoljak

Fanovi nekad veoma popularne grupe Bolero napokon će imati priliku uživo slušati emotivne ljubavne pjesme uz koje su odrastale brojne generacije.

"Kao bend, nakon toliko godina, uspjeli smo pronaći način da živimo. Nakon mnogo vremena dolazimo u Sarajevo, u Slogu", kazao je za Klix.ba frontmen grupe Bolero Mišo Bartulica, dodavši da pjesme koje su snimljene i koje će se tek snimati ne zaslužuju da ostanu samo u glavama članova benda.

Bartulica je istakao da će Bolero uskoro snimati spot za pjesmu "Dispertango", na kojoj se prvi put kao vokalni solista pojavljuje Mustafa Čizmić, bivši basista Bolera.

"Iduće godine planiramo završiti i objaviti album "Dispertango", na kojem će se naći desetak novih pjesama", kazao je Bartulica.

Grupu Bolero danas čine: Mustafa Čizmić - vokal, Vedran Kalinić - bas gitara, Dino Olovčić - klavijature, Damir Sinanović Bumbar - bubanj i Mišo Bartulica - gitara.

Foto: Andrija Vrdoljak
Foto: Andrija Vrdoljak

Grupa Bolero nastala je ranih osamdesetih godina. Njihov album "Na kraju slavlja" javnosti je prezentiran 1986. godine, a u sastavu tadašnje grupe Bolero bili su Mile Anđelić (vokal), Mišo Bartulica (gitare i pomoćni vokal), Mustafa Čizmić (bas), Zoran Grabovac (bubnjevi) i Nećko Hadžić (klavijature).

Dvije godine kasnije objavljuju i svoj drugi album pod nazivom "O Jesenjinu", koji je u potpunosti bio inspirisan poezijom ruskog pjesnika, a sama promocija tog albuma je održana pred Katedralom u Sarajevu.

Iako je bilo planova o daljnjem radu, grupa "Bolero" prestaje djelovati 1989. godine. Prije nekoliko godina snimili su pjesmu "Bosna u Basni", a 2011. godine su članovi Bolera, snimili pjesmu "Dispertango", zajedno sa Radetom Šerbedžijom.