Muzika
0

Kontra DJz u Francuskoj

Klix.ba
Sarajevska skupina drum'n'bass izvođača okupljenih oko UG Kontra, od 21.11. do 13.12.2003. godine gostovaće u nekoliko francuskih metropola.

Na poziv francuske asocijacije Open Yür Mind, Kontra DJz Sloven Anzulović, Adnan Čehić i Predrag Petrović nastupaće u 3 francuska grada; Parizu, Bordeaux-u i Toulouse-u. Nastup četvrtog DJ-a iz Kontre, Aldina Hodovića, još uvijek je upitan zbog "obaveza lične prirode".

Kontra je organizacija osnovana 2001. godine, i tokom protekle dvije godine aktivno je radila na izgradnji i unapređenju urbane scene elektronske muzike u Sarajevu i Bosni i Hercegovini. Dosadašnji projekti bili su usmjereni ka edukaciji mladih iz oblasti seksualno prenosivih bolesti (HIV/AIDS), opasnostima od mina, aktivnijem politčkom angažmanu mladih itd.

Pod pokroviteljstvom ove organizacije do sada je u Sarajevu organizovano više od 15 događaja iz oblasti elektronske muzike, što ovu asocijaciju svrstava među najaktivnije i najprofesionalnije u našoj državi. Potvrda kvalitete naših izvođača bio je i nastup ovoga ljeta u glavnom gradu Austrije - Beču.

Samo nekoliko dana nakon povratka sa ove mini-turneje, 19.12.2003. Kontra u Sarajevu (Club Labirint) organizuje posljednji ovogodišnji drum’n’bass event. Događaj nazvan “Kontr@ Step2Zero” ugostiće ruskog DJ-a i producenta Paul B-a, a kao specijalni gost nastupiće i Dr.ažen - sarajlija koji je u proteklih desetak godina izgradio uspješnu karijeru u New York City-ju (USA).

Kontra DJz u Francuskoj Datumi i lokacije

DATUM, GRAD, KLUB I ORGANIZATOR

  1. Novembar, Paris @ Péniche l'Alternat [by] Open Yür Mind & Tekaway

  2. Novembar, Toulouse @ Université Paul Sabatier [by] Association Guernica ADPE

  3. Decembar, Bordeaux @ Le Lambi Club

  4. Decembar, Paris @ Glaz’art - Meet Party