Muzika
11

Kontra DJs u Dom mladih donijeli drum and bass ritmove

Klix.ba
(Foto: Vanja Čerimagić)
U amfiteatru Doma mladih u Sarajevu sinoć je održan deveti koncert u okviru projekta Muzička scena Kaktus, na kojem su nastupili članovi sarajevske DJ ekipe Kontra DJs.

Ovaj muzički kolektiv je osnovan 2000. godine s ciljem širenja i popularizacije drum and bass muzike. Članovi su Aldin, Billain i MPJ Slo, a repertoar uključuje drum and bass, dubstep, breaks, techno...

U okviru Muzičke scene Kaktus su u amfiteatru Doma mladih sinoć nastupila dvojica članova Kontra DJs-a – Aldin i MPJ Slo. Podrška je bio sarajevski DJ Audio InFunktion, dok su za VJ-ing bili zaduženi Repetitor VJz. Publika je uživala u njihovom izboru muzike, koji je obuhvatio drum and bass, dubstep, glitch hop, bass, techno...

Podsjećanja radi, projekat Muzička scena Kaktus pokrenut je sa namjerom oživljavanja tradicije nekadašnjeg kultnog kluba Kaktus, koji je do 1992. godine egzistirao u sklopu Doma mladih i gdje su svoje prve nastupe imali brojni danas etablirani bh. izvođači.

Nakon odličnih koncerata u aprilu i maju, u junu će u okviru Muzičke scene Kaktus nastupiti Konvoj i Last Location, Jala, Bubba Corelli, Chi, Nedura i Šonn, Edo Maajka, Frenkie i Strava škola, te Kablovi i Jaje na oko, dok će na posljednjem koncertu, kojim će 5. jula biti završen ciklus koncerata Muzičke scene Kaktus, nastupiti bendovi Punkt i Unplugged Plug.

Sponzori projekta Muzička scena Kaktus su Sarajevsko pivo, Coca-Cola i Jaegermeister, a medijski partneri su Antena Sarajevo, Klix.ba i Sarajevo Navigator.