Muzika
0

Koncert Luciana Pavarottija ostaje 1. jula

FENA
Na mapi svjetske oproštajne turneje velikog tenora maestra Luciana Pavarottija ipak će se naći i Sarajevo, 1. jula u Olimpijskoj dvorani Zetra kako je već prethodno i najavljeno, potvrdio je danas FENI direktor e.Laba, organizatora Pavarottijevog koncerta, Elvir Čelebičić.

On je, reagirajući na navode da je sarajevski koncert Luciana Pavarottija ipak ponovo odgođen za oktobar, negirao tu informaciju, ističući kako su odgođeni samo njegovi junski koncerti.

Riječ je o pet koncerata koje je maestro trebao održati tokom juna u SAD-u i Kanadi, dok termini julskih i ostalih koncerata ostaju nepromijenjeni.

Čelebičić je još jednom ponovio kako je maestro Pavarotti iznimno zainteresiran da koncert održi u Sarajevu, čemu se i jako veseli te da su sva dosadašnja pomjeranja termina sarajevskog koncerta isključivo rezultat pogoršanja njegovog zdravstvenog stanja.

Datum održavanja koncerta u Zetri danas je dodatno zakompliciran i saopćenjem organizatora Sajma bh. proizvoda i usluga "Kupujmo i koristimo domaće".

Naime, u tom saopćenju se navodi kako koncert slavnog tenora neće moći biti održan 1. jula, jer se u to vrijeme u Zetri održava ranije najavljeni Sajam. Organizatori koncerta, kako se ističe, nisu se do utvrđenog roka (26. maja) službeno obratili članicama Promo International grupe, organizatora Sajma, s prijedlogom za pomjeranje termina održavanja Sajma.

Direktor Histria festivala i jedan od organizatora sarajevskog koncerta Pavarottija, Bashim Shehu kazao je za FENU kako je riječ o nesporazumu te da pregovori s organizatorima spomenutog sajma traju već nekoliko dana. On je izrazio očekivanje da će organizatori oba događaja u konačnici naći rješenje, koje će zadovoljiti obje strane.