Muzika
3

Konačno izlazi album "Best of" Emir & Frozen Camels

Klix.ba
Emir & Frozen Camels
Emir & Frozen Camels
Nakon dugog iščekivanja fanovi benda Emir Frozen Camels i cjelokupna bh. i regionalna muzička javnost iduće sedmice konačno će dočekati izlazak njihovog "Best of" albuma.

S obzirom na to da prva dva albuma “San” i “Znam” nisu nikada objavljena za područje Bosne i Hercegovine, po prvi put u BiH, u izdanju Hayat Production, na jednom CD-u će se naći dvadeset najpoznatijih pjesama “smrznutih kamila” sa njihova sva tri dosadašnja albuma.

Pjesme i hitovi koji su osvajali top liste cijelog regiona, kao što su “Alina (No pasaran)”, “Nacrtaj mi ljubav”, “Ne pitaj me”, “Sarajevo, New York, Roma”, “Fadila od Majamija”, “Tvoj svijet”, “Jedina”, “San”, našle su se na ovom albumu i svjedoče o dosadašnjoj uspješnoj karijeri ovog rock benda.

Treba dodati da su neke od velikih svjetskih i regionalnih muzičkih zvijezda gostovale na pjesmama sa ovog albuma kao što su basista legendarnog benda AC/DC Cliff Williams, američki bluzer Danny Shepard, planetarno popularni Lenny Kravitz, Rambo Amadeus, Djule Van Gogh, Elvis J. Kurtović, El Bahattee, Alberto Ceballos i dr.

U narednim danima očekuje se zvanična promocija ovog albuma. Nakon izlaska “Best of” albuma bend Emir Frozen Camels će odsvirati nekoliko promotivnih koncerata u Bosni i Hercegovini i regionu.