Lady Gaga ove godine "podbacila"
0

VIDEO / Katy Perry ima devet nominacija za MTV nagrade

Sarajevo-x.com
Katy Perry
Katy Perry
Američki pop zvijezda Katy Perry ove godine vodi u nominacijama za MTV Video Music Award vodi na način na ovogodišnjem MTV Video Music Awards (VMAs) s devet nominacija.

Nominacije uključuju i onu za video godine za pjesmu "Firework", za najbolji pop video i najbolje specijalne efekte. Britanska pjevačica Adele i Kanye West imaju po sedam nominacija, dok su među kandidatima za nagrade i Lady Gaga, Beyonce i Bruno Mars.

MTV Video Music Awards će se dodijeliti 28. avgusta u Los Angelesu, a gledaoci u SAD-u će imati priliku da uživo na TV-u gledaju show. Perry koja se udala prošle godine za komičara Russella Branda je također nominovana za najbolji ženski video, najbolju saradnju, najbolju scenografiju i najbolju kinematografiju.

"Imam devet nominacija. Prvo sam mislila da je došlo do neke greške prilikom upisa ili nešto slično. To je najviše nominacija što sam ikada imala za nešto", rekla je pjevačica za MTV.

No, ove godine je Lady Gaga podbacila. Prošle godine je nominovana čak u 13 kategorija, a ove samo u tri. Također, u 2010. godini je imala najbolji ženski video, dok će ove godine tu nagradu dobiti Perry, Adele, Beyonce i Nicki Minaj.

Prošle godine je autorica hita "Bad Romance" otišla kući sa osam nagrada. Za najbolji muški video su nominovani Justin Bieber, Cee-Lo Green i Eminem, a za najbolji pop video u nominaciji su Perry, Adele i Mars, te Britney Spears i Pitbull.