Muzika
112

Kaliopi ponovo predstavlja Makedoniju na Eurosongu

Klix.ba
Kaliopi
Kaliopi
Makedonska nacionalna radio televizija (MKRTV) donijela je odluku da će ovogodišnji predstavnik te zemlje na natjecanju Pjesma Eurovizije 2016. biti najveća makedonska pop-rock zvijezda i jedan od najboljih vokala s prostora Balkana - Kaliopi, a koja je sa zadovoljsvom prihvatila ovaj poziv.

Nema sumnje da će Makedonija imati ekskluzivnog interpretatora na eurovizijskoj sceni 2016. godine imajući u vidu muzički kredibilitet i autentični vokalni izraz Kaliopi.

Na poziv MKRTV Kaliopi je već jednom predstavljala Makedoniju na natjecanju za Pjesmu Eurovizije 2012. godine u Baku, Azarbejdžan, pjesmom "Crno i belo".

Moćnim muzičko-scenskim nastupom, poslije četverogodišnje pauze, Kaliopi je dovela Makedoniju do finala i osigurala do tada najbolji plasman svoje zemlje na ovom čuvenom muzičkom festivalu. "Crno i belo" je postao izuzetni hit i jedna od najčešće izvedenih pjesama na mnogim muzičkim takmičenjima diljem regije, a pored toga, obrade ove pjesme i dalje dolaze iz cijelog svijeta.

Na Euroviziji 2016. godine u Stockholmu, Kaliopi će predstavljati Makedoniju pjesmom kreiranom u tandemu s autorom i producentom Romeom Gillom, koji je autor hita "Crno i belo", ali i mnogih drugih najvećih hitova Kaliopi . Makedonska pjesma-kandidat za natjecanje "Pjesma Eurovizije 2016" bit će predstavljena u specijalnom show programu na MKRTV u veljači.