Sve je podigla na noge
116

Kaliopi oduševila Sarajlije energijom na koncertu: U jednom trenutku sišla s bine i grlila publiku

N. O.
Foto: I. L./Klix.ba
(Foto: I. L./Klix.ba)
Makedonska diva Kaliopi večeras nastupa u sarajevskom Domu mladih gdje je publiku oduševila energičnim nastupom.

Prepoznatljiva po svom raskošnom vokalu, Kaliopi je Sarajlijama večeras izvela svoje najveće hitove počev od pjesme "Bato", a izvela je i "Mesečinu", "Zauvek", "Poželi", kao i "Kofer".

Muzičkoj divi se na sceni pridružio i Željko Samardžić koji je s njom izveo duetsku pjesmu "Znam".

Ono što je posebno oduševilo publiku jeste njena nevjerovatna energija, a pjevačica je u jednom trenutku oduševljeno sišla među publiku te ih grlila i rado snimala selfie fotografije. Pored aplauza i ovacija, Kaliopi je dobila i cvijeće od publike.

"Sarajevo mi nedostaje već onog trena kad znam da moram da ga napustim...Upravo zato mi je svako vraćanje u ovaj grad životni dar. Ne doživljavam sarajevsku publiku kao zahtjevnu, već kao realnu. To je publika koja ima izgrađen stav prema onome što voli, a što ne. Neka se slobodno raduju, jer ćemo imati slavljeničku atmosferu! Pripremam im koncert za 10 života", poručila je pjevačica u intervjuu za Klix.ba najavljujući koncert.

Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba

Pored dobre muzike, Kaliopi je za Sarajlije pripremila i posebnu izložbu "Dona" sarajevske umjetnice Alme Konjičanin koju će moći razgledati u toku koncerta i napraviti dobro djelo.

Naime, izložba je prodajna, a na inicijativu Alme Konjičanin i Kaliopi, sav prihod ostvaren od večerašnje prodaje slika bit će doniran udruženju koje okuplja žene oboljele od karcinoma.

Inspiracija za svaku od 17 slika su Kaliopine pjesme, a svaka slika predstavlja jednu pjesmu.