Promocija novog albuma
0

Kaliopi i Edin Karamazov osvajuju muzičku scenu

Sarajevo-x.com
U salonu Makedonske opere nedavno je promovisan novi album „Oblivion“ poznate pjevačice Kaliopi i svirača lutnje iz BiH Edina Karamazova, koji će uskoro biti predstavljen i u Sarajevu, Zagrebu, Beogradu i Ljubljani.

Zajednički album „Oblivion“ s dugogodišnjim prijateljem i izuzetnim muzičarem Edinom Karamazovim predstavlja prekretnicu u karijeri i životu prve dame makedonske muzike.

Kaliopi je tokom gala koncerta na kojem su izvedene sve pjesme s albuma „Oblivion“ bez poteškoća pjevala na tečnom portugalskom, španjolskom, francuskom, engleskom, njemačkom i makedonskom jeziku, a pratili su je bosanskohercegovački muzičar Edin Karamazov na gitari i lutnji, mladi hrvatski gitarist Darko Pelušan i makedonski kontrabasist Velko Todevski.

Album „Oblivion“ donosi pjesme iz cijeloga svijeta, od Južne Amerike, Brazila i Argentine, sve do Japana, Kanade, Europe. Sve su pjesme aranžirane za akustičnu gitaru, lutnju i glas, čime odskaču od svega već viđenog na domaćem estradnom nebu.

U intimnoj atmosferi stvorenoj za uživanje Edin Karamazov sasvim iskreno se obratio publici: "Dobrodošli na upoznavanje s jednom drugačijom Kaliopi. Ako nas želite nagraditi pljeskom, učinite to, a ako ne, samo zatvorite oči i uživajte.“

Nakon svake izvedbe, Kaliopi i Karamazov bili su nagrađivani silnim aplauzima i ovacijama, a koncert je dosegao svoj vrhunac maestralnom izvedbom pjesme „Hallelujah“ Leonarda Cohena. Ovu pjesmu Kaliopi je posvetila svome sinu Paku. Najpoznatija makedonska pjevačica nije propustila priliku da pohvali svjetski poznatog Karamazova.

"Edin Karamazov je veliki umjetnik, a veliki umjetnici su jednostavni ljudi“, kazala je ona.

U neformalnom druženju nakon promotivnog koncerta, promoviran je i video spot za pjesmu „Oblivion“ u režiji poznatog fotografa Dejana Milićevića.