Za doprinos bh. kulturi
0

Jasna Gospić u Sarajevu dobila novu nagradu pa otkrila koja joj je najznačajnija u dosadašnjoj karijeri

I. S.
Tomislav Cvitanušić i Jasna Gospić
Tomislav Cvitanušić i Jasna Gospić
Jasna Gospić ove godine je radila na nekoliko projekata. U oktobru je objavila spot za pjesmu "Samoća" Duška Trifunovića, koju je fantastično otpjevala, a bila je i u ulozi sudije u muzičkoj emisiji "Nikad nije kasno".

Kraj 2023. donio je lijepo i značajno priznanje za našu muzičku divu. Naime, za trajni doprinos bosanskohercegovačkoj kulturi dobila je priznanje i Zvijezdu pouzdanosti na centralnoj manifestaciji projekta Pouzdanost 2023/24. u organizaciji kompanije LRC BIS.

Doprinos pozitivnoj promjeni društva kroz promociju lijepih, osviještenih, zrelih, važnih poruka i priča je bio povod da jedan od naših najljepših ženskih vokala dobije ovo priznanje. Gospić se tako našla u društvu sa Enisom Bešlagićem, Tomislavom Cvitanušićem, Đemilom Talić Gabriel, Lanom Pudar i ostalima koji su svojim postignućima obilježili ovu godinu.

"Veoma sam počastvovana nagradom koju dodjeljuje LRC BIS, priznanjem za pouzdanost koje se dodjeljuje najuspješnijima. Pouzdanost, istrajnost, privrženost, ozbiljan pristup onome što radimo i , naravno, uspješnost, sve je to sadržano pod pojmom Pouzdanost. U izvanrednom odabiru nagrađenih, zaista mi je čast i zadovoljstvo biti među Enisom, Lanom, Tomislavom… Od srca se zahvaljujem LRC BIS što su i mene prepoznali, nagradili i uvrstili među ove divne ljude sa velikim uspjehom i time mi dali još više snage da istrajem što duže u svom poslu", kaže Jasna Gospić.

U bogatoj karijeri Gospić je dobijala brojne nagrade. Ipak, jedna joj je posebno važna.

"Sve su nagrade podjednako drage. Svaka donese veliku radost i podstrek za dalje, ali, ipak, najviše mi znači Estradna nagrada Jugoslavije koju su dobijali samo rijetki. Tada je to značilo kao da ste dobili Nobelovu nagradu –govori Jasna.