Muzika
62

Jasna Gospić sa pjesmom "Boja maline" kreće u osvajanje regiona

Klix.ba
Jasna Gospić u karijeri koja traje skoro četiri decenije imala je veliki broj hitova, a prema procjenama stručnjaka, naredni bi trebao biti “Boja maline” koji potpisuje talentirani muzičar, pjevač i plesač Dženan Jahić, dok je aranžman djelo Marina Meštrovića.

Sa ovom pjesmom Gospić će osvojiti srca ljubitelja muzike iz cijelog regiona.

Već nakon prvog slušanja kolege iz BiH, ali i regiona i Evrope, imale su samo riječi hvale za kompoziciju za koju je spot uradila ekipa Hayat production.

Pjesma je ekranizirana u prostorijama kluba Monument, a u spotu se osim popularne pjevačice pojavljuje i Dženan Jahić.

Pjesma "Boja maline" govori o neostvarenoj ljubavi, toplim sjećanjima i nostalgiji za vremenom kada je ta ljubav gospodarila njihovim bićima.

Tokom snimanja spota, Jasna je uz Dženana pokazala izvanredne plesne sposobnosti. Gospić je sa oduševljenjem prihvatila ideju da se Jahić pojavi u njenom spotu, u kojem igra misterioznog mladića o kojem pjesma govori.

"Veoma sam zadovoljna i sretna da je došlo do ove divne saradnje između Dženana i mene. Pjesma je prekrasna. Dženan nije autor koji pravi pjesme, pa kome se svidi, nego su one posvećene konkretnoj osobi baš po njegovoj mjeri, a na neki način inspirišu Dženana. Ja sam počastvovana jer sam inspirisala Dženana da mi 'skroji' pjesmu baš po mojoj mjeri i u boji maline. Nadam se da će se naša saradnja nastaviti i u budućnosti", kaže Gospić.

Dženan je također sarađivao sa našom muzičkom legendom Halidom Bešlićem za kojeg je napisao pjesmu “Kad si disala za mene”. Nakon ove veoma uspješne saradnje je dobio ponude brojnih poznatih muzičkih imena iz regiona i polako ali sigurno gradi karijeru kao tekstopisac i kompozitor.

"Kada sa samo dvadeset četiri godine u biografiji imate podatak da ste pisali za zvijezde kao što su Halid Bešlić i Jasna Gospić normalno je da imate velike ambicije. Nakon što sam za Bešlića napisao pjesmu 'Kad si disala za mene' razuvjerio sam mnoge skeptike koji sada žele da im namjenski uradim kompozicije. Sigurno da sam u muzici kao tekstopisac tek na početku ali imam dosta potencijala i kapaciteta, a budućnost će pokazati gdje su granice za mene. Nikada se nisam zadovoljavao sitnicama i nije mi želja da budem samo poznat u BiH, nego barem na Balkanu", kaže Jahić.