Muzika
91

Jasna Gospić otpjevala pjesmu Duška Trifunovića, pogledajte spot za “Samoću”

N. O.
Jasna Gospić je danas predstavila novi spot za pjesmu "Samoća".

Pjesmu je napisao Duško Trifunović, naš proslavljeni književnik, pjesnik i autor televizijskih emisija. Upravo u njegovoj emisiji "Na ti" Jasna je imala prvi televizijski nastup, zbog čega je i odlučila da snimi jednu njegovu pjesmu, kao svojevrsnu zahvalu čovjeku koji je prepoznao veliki muzički talenat tada trinaestogodišnje djevojčice.

"Čitala sam njegovu poeziju i odlučila da snimim i otpjevam jednu od njegovih prekrasnih pjesama. Pjesma 'Samoća' me je duboko dirnula. S obzirom da autori inspiraciju uvijek nalaze u svom unutrašnjem svijetu, pomislila sam da li je Duško bio sam ili usamljen. Nadam se da nije, jer pjesnici su uvijek sami unutar sebe i na poseban način doživljavaju sebe i ljude oko sebe, kao i život. Možemo biti okruženi sa bezbroj ljudi, a osjećati se samima. Ljudi izdvojeni svojim talentom jako često žive tako", kaže Jasna Gospić.

Muziku i aranžman za pjesmu "Samoća" je napisao Mirko Šenkovski Džeronimo, sa kojim je Jasna sarađivala i na njenom duetu sa Mladenom Vojičićem Tifom, prema mišljenju mnogih jednim od najljepših dueta na bh. estradi.

"Oboje smo jako zadovoljni pjesmom. Spot je uradio Dalibor Mrdić i mislim da smo uspjeli dočarati senzibilitet teksta i emocije koje izražava. Hvala ti Duško za sve prekrasne pjesme koje si ostavio generacijama ispred sebe i posebno za tvoju dobrotu, jednostavnost i čovječnost", govori Gospić.