Komentari (193)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Koji je klinac ovom Klixu? Neki dan su Jergovića nazvali hrvatskim književnikom, sad Jadranku jugoslavenskom kantautoricom. WTF? Oboje rođeni u Sarajevu, većinu života proveli ovdje, Stojaković je i dalje u Bosni a Jergović može biti i hrvatski književnik, ali je prije toga bosanskohercegovački. Kakvi destruktivni tupani rade na ovom portalu?
...čoek je onog geografskog okvira unutar koga se sam definira i nalazi.
...donekle jesi u pravu. opet, lični izbor / deklarisanje je ono što treba poštovati. a svojatanja ili odbacivanja mase su ionako stvar politike i ostalih tome sličnih sranja.
PRIKAŽI ODGOVORE (56)
I u casu bujne srece i kad tuga uzdah sprema moja ljubav pjesmu krece sto te nema, sto te nema a-a-a, sto te nema :) Jadranka,nasa generacija ce jos vise zeznuti stvar.
Sastavljeno od naslova njenih pesama,Jadranka i ljubitelji njenih pesama će razumeti. Pesme mi leče dušu I svaka bol sad nesta, Kažu da je život Jednosmerna cesta. Na licu tvom Miris oktobra, Postoji neko predosećanje. Obična tema Ti i ja I ništa, ništa manje. Osećam da neko dolazi A srce hoće da stane, Živote moj, živi A posle piši romane. Pričam ti priču u avliji, Pogledaj kakva ljepota, Šumi voda, napij se Tu teče reka života. Pričam ti priču o nama I poznata ti priča ova, A tvoje lice govori Da nismo istog kova. Sve te više volim Opijena životom, A ti na to kažeš Ko zna, otom-potom. Sad odmaram dušu Al’ voleću opet, Vjerujem u to Da i pad je let. A sve smo mogli mi Ne žali za nama sada, Nisi znao ništa bolje Mene čeka nova nada. Ako me ikada nađeš Prođi ,kao da me nema Pevaće se pesme još Drumovima Srema.
jašta nego glupi
Baš zanimljive diskusije, a ponešto od njih se i od odnosilo čak i na gospođu Stojaković. Svađa pa pomirenje, dirljivo. To što će se neko ili nešto etiketirati kao jugoslavensko, bosansko, srpsko, hrvatsko ili kako god drukčije neće dovesti do jačanja neke države ili nacije, a ponajmanje u svijetu u kojem to sve manje znači. Je li neko uradio nešto što je dobro i prepoznato, to je bitno. Ja mislim da je čovjek bitniji od svih kategorija kojima baratate. Zato me je stid što se Sarajevo ponijelo tako kako jeste prema gospođi Stojaković, iako znam od ranije koliko je bilo brojnih komentara bilo tipa šta je ona to uradila,mgdje je bila ubratu, što se ne liječi u Japanu itd. Pa dobra broj komentatora na Klixu bi se trebao liječiti, i ima zdravstveno, pa to ne radi.
Ej, otkad sam se rodio srece nisam imao (2x) Samo ti si sreca bila zasto si me ostavila (2x) Ej, otkad sam se rodio nista nisam imao ej, otkad sam se rodio nikad nista nisam imao Samo ti si moja bila zasto si me ostavila (2x) Ej, otkad sam se rodio s mukom sam se druzio (2x) Ej, otkad sam se rodio s mukom sam se borio (2x) Samo ti si radost bila zasto si me ostavila
Kad mogu bez kindzeta mogu i bez nje
Ova pjesma iz plej stejsna je odlicna, prvi put je cujem, ali je dobra pjesma.
Sjabali ste sve gospodjo Stojkovic. Jeste, istinu pricate. Bili ste pi..ke, i danas ste.mnogi oostali.
"Moja generacija je zeznula stvar, trebali smo biti pametniji" Konačno da neko javno to i prizna, pun mi je q jugonostalgičara koji plaču za nečim što su sami s***.
...zanimljivo. a ja mislio da su sfrj sj­ebali nacionalisti svih boja i dezena...
commie_marshal ...zanimljivo. a ja mislio da su sfrj sj­ebali nacionalisti svih boja i dezena... Jebala te juga, Šta nam je falilo mirno napraviti 6 ili 8 država sačuvati ljude infrastrukturu industriju i OBRAZ. Pa poslije tko zna možda bi se ujedinili na nekom zdravijem osnovu, ekonomskom npr. Ovako vise nikada. Ako dvoje, recimo u braku, ne funkcionira ispravno, onaj koji nije za razlaz treba da teroriše i silom da zadržava drugu stranu, zato što je on kao u pravu. Ma daj commie i vi sto slično razmišljate vadite glave iz guzica, ne čuva se pastvo i jebinstvo!
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
sve smo mogli mi............
Partizani su ginuli za Yugu a predali je cetnicima i ustasama bez ispaljenog metka
I balijama
Umjetnik kakvih je malo, a isto tako srce i dusa puna ljubavi za cijeli svijet. Jedna je Jadranka.Zelim joj jos duge godine stvaranja i da se odupre bolesti.
Jadranka je potpuno u pravu. Iditi koji nista u zivotu nisu postigli i koji su pomislili da su neko i nesta ako budu Bosanja, Srbin ili Hrvat su unistili ovaj lijepi narod i ovu lijepu zemlju.
...nema ni 40 godina kako sam je zadnji put vidio uživo...jel neko ubrzo ove godine ili...?
...vrijeme na steroidima :))
...dok se more "uzabrdo" preživit, sve je dobro :))