Sarajevo Holiday Market
0

Jack Daniel's Night sa Tanjom Jovičević i bendom Rich Bitch

Sarajevo-x.com
U okviru Sarajevo Holiday Marketa sutra, za Božić 25. decembra, u Holiday Pubu će biti održan Jack Daniel's Night sa Tanjom Jovičević i bendom Rich Bitch.

Tanja Jovičević i njen prateći bend Rich Bitch već godinama važe za gospodare klupskih prostora. Tanja je svoju karijeru započela u popularnom ex-Yu bendu Oktobar 1864, a mnogi se i dalje sjećaju hitova kao što su Crni ples, Denis, Nađi me. Nakon raspada grupe, Tanja nastavlja rad sa Ekaterinom velikom, Bajagom, Aleksandrom Dujinom, ali i samostalno po jazz klubovima u zemlji i inostranstvu.

Rich Bitch je popularan i energičan bend koji postoji deset godina, iza sebe ima nekoliko hiljada nastupa te dva studijska albuma. Sastavljena od iskusnih muzičara, grupa Rich Bitch svira funky rock, sa diskretnim primjesama jazza, u kombinaciji sa odličnim Tanjinim vokalom. U pitanju je najbolja funk/soul postavka na našim prostorima, koja energičnim i veoma kvalitetnim nastupima diže na noge publiku širom prostora bivše Jugoslavije.

Saradnja Tanje Jovičević i ovog mladog benda počela je prije četiri godine, a od tada su nastupali u Srbiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Sloveniji, Mađarskoj... Na Sarajevo Holiday Marketu ovaj izvrsni bend nastupit će s početkom u 20 sati te izvesti svoj specifični funk/jazz/rock repertoar u okviru Jack Daniel's Nighta. Ulaz je slobodan.

Ove godine je proslavljena i 161. godina od rođenja Jacka Daniela, čovjeka kojem pripadaju zasluge za postojanje ovog nadaleko čuvenog whiskeya. Whiskey Jack Daniel’s je dobitnik najvećih svjetskih priznanja za kvalitet, a destilerija Jacka Daniel’sa u Lynchburgu, Tennessee, koja danas posluje u sklopu grupacije Brown-Forman, još uvijek ovaj whiskey proizvodi na isti način kako je to radio i sam gospodin Jack Daniel prije 150 godina.

Više informacija o Sarajevo Holiday Marketu dostupno je na oficijelnom web siteu www.sahm.ba, kao i na Facebook stranici Sarajevo Holiday Market.