Muzika
120

Horor šizofrenije u novom spotu The Babe Barbarella benda

Klix.ba
Bihaćka družina iz The Babe Barbarella ESFF Banda snimila je cover pjesme "100%", koju u originalu izvodi Moloko.

Putujući cirkus, kako sebe nazivaju, ponovo je iz vlastite radionice beYOUnique predstavio video i pjesmu kojima žele iznenaditi svoje vjerne fanove.

"'100%' - epska pjesma o ljubavi i odanosti grupe Moloko se pretvara u šizofrenični horor. Ljubav se sreće sa mržnjom, međuljudske veze sa izolovanošću, radost sa tugom, život susreće smrt, a dan susreće noć čovjekovog unutrašnjeg svijeta. Privučen nevidljivim silama svom drugom ja, čovjek se suočava sa početkom i krajem svega, samim sobom, u svoj svojoj ljepoti i zloći. 100% je puni krug, obje strane, vječna dualnost... Pripremi se da zarežeš duboko u sebe i da se suočiš sa onim što tamo nađeš. 100% Babe, 100% zreo čovjek, 100% Barbarella, 100% flamenco funk, crno, bijelo i sve između. Voli ili mrzi", stoji u najavi spota.

Ukoliko želite čuti i vidjeti ekipu The Babe Barbarella ESFF Banda, možete to učiniti na nekoj od njihovih svirki: 11. oktobra su u Zenici, 12. oktobra u Bugojnu, 15. oktobra u Bihaću, 18. oktobra u Banjoj Luci, 26. oktobra u Gospiću, 1. novembra u Zenici, a 2., 8. i 9. novembra u Sarajevu.

Za više informacija posjetite Facebook stranicu grupe.