Muzika
783

Hor Hazreti Hamza predstavlja novi single i spot pod nazivom "Sarajevo"

Klix.ba
Najavni single za novi album Hora Hazreti Hamza nosi naziv "Sarajevo", a pjesma je snimana u studiju "Amadeus" Marina Meštrovića, dok je aranžman radio sarajevski muzičar Admir Vatreš.

Na pjesmi su svirali instrumentalisti Mujo Behmen - gitare i buzuki, Admir Vatreš - piano i harmonika te Imer Dulaš - violina. Tekst i muziku potpisuje Kenan Hadžifejzović.

Video je radila produkcijska kuća "Gotiva" na čelu sa Murisom Beglerovićem, sniman je u Sarajevu na širem lokalitetu grada od Ilidže do Baščaršije, a u njemu se kao model pojavljuje Sarajka Emina Cerić.

"Osnovna ideja pjesme i spota je povratak. Željeli smo na neki način probuditi emociju kod ljudi koji žive vani da ako ništa nanijete povratak u BiH. Kroz video provlačimo dijelove svijeta od Australije do Amerike u kojima trenutno živi najviše naših ljudi, kao i neki naši članovi i prijatelji. Od ovog videa hor se odlučio i na promjenu naziva tj. skraćenje naziva u samo "Hamza". Na rebranding smo se odlučili jer smo među ljudima uvijek bili Hamze. Odavno nismo samo hor jer naši koncerti i djelovanje su puno više od onog što se percepira kao hor pa smo odlučili da naš naziv bude samo "Hamza", rekao je Kenan Hadžifejzović.

Ovim singlom hor nakon šest godina pauze najavljuje i novi album autorskih pjesama koji bi pred publikom trebao biti početkom 2017. godine.