Muzika
4

Premijerno: Prelijepi spot i pjesma “Ramazan” hora Hazreti Hamza

Piše: D. Brkić
Prije početka muslimanskog svetog mjeseca ramazana u Tuzli je počela realizacija snimanja nove duhovne pjesme i spota hora Hazreti Hamza pod nazivom “Ramazan”, koju premijerno prikazujemo na portalu Klix.ba.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

U pjesmi zajedno sa horom Hazreti Hamza nastupaju dječaci Rijad i Harun Čamdžić, čiji je otac Izudin napisao tekst i muziku.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

“Pisanjem teksta i muzike htio sam da produbim ramazanske radosti svojim sinovima. Saradnju sa horom Hazreti Hamza inicirao je Sulejman Muratović koji je izrežirao perelijep spot”, kaže Izudin Čamdžić.

Na prvo slušanje pjesma se itekako svidjela članovima hora Hazreti Hamza. Odmah je donesena odluka da se pjesma mora ekranizovati. Inače, pjesma je snimljena u studiju CSI, a aranžman je uradio Zenan Šahinović.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

“Članovi hora insistirali su da spot snimamo u Tuzli i da iz ovog lijepog bosanskog grada ode poruka kako treba postiti svaki dan. Uz pomoć Medžlisa Islamske zajednice Tuzla i Predškolske ustanove Aladin snimanje spota smo uspješno priveli kraju”, kaže Sulejman Muratović.

Za potrebe spota angažovano je bilu 200 stotine djece, a želja je bila, kako kaže režiser Muratović, da ramazanske radosti dočara kroz dječije oči.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Želja im je da izdaju DVD sa ovom pjesmom i da ona bude sastavni dio predškolskih i školskih aktivnosti kako bi se najmlađi i na takav način upoznali sa mubarek mjesecom ramazanom.