Na radost svih ljubitelja
0

VIDEO / 'Hladno pivo' večeras u Domu mladih

Sarajevo-x.com
Došao je i taj petak, 23. oktobar, dan za koji je najavljen koncert kultnog hrvatskog punk-rock benda "Hladno pivo". Bit će to prvi veliki koncert u Sarajevu nakon dvije godine pauze, što će biti prilika da svi fanovi ponovo uživaju u hitovima koje su napravili u 21-godišnjoj karijeri.

Frontmen grupe Mile Kekin u intervjuu za Sarajevo-x.com je izjavio da se "Hladno pivo" ne smatra dijelom estrade, te "predvidio" da će se bend raspasti onda kad im "albumi postanu toliko zreli da više neće biti jestivi."

Pregrupa "Hladnom pivu" je sarajevski punk bend "Ofsajd", a ulaz na koncert će biti otvoren od 19 sati.

Za sve one koji još nisu nabavili ulaznice za večerašnji koncert, po cijeni od 20 KM mogu se naći na prodajnim mjestima: galerija Boris Smoje u Radićevoj ulici, pub Duke, pub Korner, plato Skenderije, Guiness pub i plato Skenderije.

Nakon što su na zagrebačkom Jarunu okupili 30.000 posjetilaca, Mile, Deda, Šoki, Suba, Zoki i Stipe i u Sarajevu najavljuju nezaboravnu zabavu.

"Nama je najbitnije da bude što više ljudi na našim koncertima", jednom davno rekao je Kekin. Nakon sarajevskog, 29. oktobra momci idu u Mostar gdje će u klubu Ludnica također imati svirku, a potom slijede nastupi u Hrvatskoj i Sloveniji.

Bend je svoj posljednji, šesti po redu album "Knjiga žalbe" objavio prije dvije godine, nakon čega su održali promo turneju obuhvativši i našu zemlju. Nakon toga je snimljen i DVD "Knjiga postanka" gdje je dokumentovan koncertni put u okviru promocije albuma, sa live snimcima iz Zagreba, Splita, Rijeke i Osijeka.