Muzika
478

Gordan Dizdarević Grk pjesmu "Sarajevo moje" posvetio Kemi Montenu i voljenom gradu

Piše: E. S. H.
"Sarajevo moje" naziv je pjesme koju je bosanskohercegovački muzičar Gordan Dizdarević Grk posvetio legendi grada Sarajeva Kemalu Montenu.

Grk priprema pjesmu posljednjih godinu dana, ali kada je Kemo preminuo, promijenio je nekoliko stihova pjesme i posvetio ih sarajevskoj legendi.

"Kemo Monteno je bio moj muzički uzor kada sam bio mlađi i kada sam počinjao da se bavim muzikom. Na početku karijere sam pjevao samo njegove pjesme, a onda sam imao i tu čast da pjevam s njim. Osjećao sam se dužan da napravim ovako nešto i za dva dana je nastala i pjesma i spot. To je najmanje što sam mogao da uradim da se odužim njemu i svom gradu", rekao je Grk za Klix.ba.

Vrijeme se promijenilo, djeca žive nekim drugim načinom nego je to nekada bilo, a malo je onih koji će nastaviti raditi ondje gdje je Kemo stao.

Grk smatra da, osim njega i još nekolicine njegovih kolega, nema ko raditi nešto slično kao što je bila Montenova muzika.

"To vrijeme kada su emocija, gitara i vokal bili u prvom planu je nažalost daleko iza Bosne i Hercegovine. Ja njegujem njegov repertoar, kao i repertoar Zdravka Čolića i Arsena Dedića, a to radi još samo nekoliko ljudi", rekao je Gordan Dizdarević Grk u razgovoru za Klix.ba.

U videu pogledajte spot i poslušajte pjesmu posvećenu Sarajevu i legendarnom Montenu.