Muzika
0

Global Deejays u Sarajevu

Sarajevo-x.com
U Centru za mlade Grbavica prvi dan Bajrama, 30. septembra bit će priređen party uz Global Deejays, grupu koju su 2004. godine formirali DJ Taylor, DJ Flow i DJ Mikkel. Cijena ulaza bit će 15 KM.

Samo ime sugeriše kako njihovu strast prema DJ-ingu i dance muzici, tako i njihovo multinacionalno porijeklo (SAD, Danska, Holandija i Austrija). Njihov prvi singl ''The Sound Of San Francisco'' našao se u top 10 listi skoro svih zemalja svijeta i tako ih utemeljio na internacionalnoj dance sceni.

Sa drugim singlom ''What A Feeling (Flashdance)'' učvrstili su svoj uspjeh, a na ljeto 2005. godine izdali prvi album ''Network", koji je u aranžmanu sa radio stanicama i predstavljen, te je zvučalo kao radio prenos uživo, ukazujući na njihove raznovrsne muzičke sposobnosti. Zatim slijedi treći singl ''The Stars On 45''.

Prateći uspjeh singlova i albuma, nagrađeni su mnogobrojnim internacionalnim i muzičkim nagradama. Početkom 2007. godine izdali su singl ''Get Up! (Before The Night Is Over)''u saradnji sa Technotronicom. Sa ovim singlom još jednom su dospjeli na vrh DJ i dance top lista.