European Music Awards
0

Glasajte za Dubiozu do 11. oktobra

FENA
Glasanje gledalaca za regionalne nagrade na 23. dodjeli European Music Awards (EMA) održava se putem interneta i trajat će do ponoći u nedelju, 11. oktobra.

U konkurenciji za Best regional act su - beogradski bend Darkwood Dub, bh. crossover ekipa Dubioza kolektiv, pop rock grupa Elvis Jackson iz Slovenije, hrvatski elektro-pop bend Lollobrigida i ska grupa Superhiks iz Makedonije.

Pobjednika kategorije Best regional act biraju MTV-jevi gledaoci iz regiona bivše Jugoslavije koji mogu da glasaju na internet stranici www.mtvema.com.

Glasovi će biti prebrojani i pobjednik kategorije Best regional act, zajedno s ostalim pobjednicima lokalnih MTV kanala u Evropi, bit će objavljeni 12. oktobra.

Pet najboljih iz te kategorije ući će u borbu za Best european act, a o pobjedniku, koji će biti predstavljen uživo na dodjeli nagrada MTV Europe Music Awards, odlučit će glasovi gledalaca.

MTV je objavio nominacije za vogodišnju EMA dodjelu. Kings of Leon i Lady GaGa vode s po pet nominacija.

Kings of Leon nominovani su u kategorijama Najbolja pjesma za "Use Somebody", Najbolji živi nastup, Najbolja grupa, Najbolji rock izvođač i World Stage, dok je Lady GaGa nominovana u kategorijama za Najbolju pjesmu za "Pokerface", Najbolji živi nastup, Najbolji novi izvođač, Najbolja izvođačica i World Stage.

Kalifornijski rokeri i pobornici punk scene Green Day su nominovani u kategorijama Najbolji živi nastup, Najbolja grupa i Najbolji rock izvođač, a pjevačica i tekstopisac Leona Lewis je nominovana i u kategoriji Najbolja izvođačica.

Njemački glam rokeri Tokio Hotel su također nominovani za Najbolju grupu na ovogodišnjoj EMA'09 dodeli.

Dodjela nagrada MTV Europe Music Awards uživo će se prenositi iz O2 World Arene iz Berlina 5. novembra u 21 sat.