Snimili 12 pjesama
390

Frenkie, Kontra i Indigo podijelili utiske nakon snimanja albuma u Los Angelesu

D. B.
Frenkie, Kontra i Indigo su završili snimanje svog trećeg zajedničkog albuma, a nakon prva dva iz Berlina i Tokija ovaj su snimili u Red Bull Music Studios u Los Angelesu.

Lokacije koje inspirišu, studio najvećih standarda i ekipa profesionalaca okupljenih oko projekta doveli su do najproduktivnijeg putovanja koje je Fm Jam trojac do sada imao. Iz sunčane Californije vratit će se sa 12 novih pjesama, nekoliko videa i kratkim dokumentarcem.

Snimanje još uvijek neimenovanog albuma okarakterisali su kao najkvalitetnije do sada, s obzirom na to da su sa sobom donijeli i ranije stečena iskustva iz Red Bull muzičkih studija u Berlinu i Tokiju. Svoje oduševljenje nije krio ni njihov studijski inžinjer Henry D'Ambrosio. Iako je imao čast raditi s velikim svjetskim zvijezdama hip hopa, kaže kako nikada nije vidio radnu etiku i odlučnost poput one koju su imali ovi momci.

Svi ovi fantastični uslovi doveli su do rekordne brzine nastajanja albuma, za koji su prvi dan snimili 10 pjesama, a u naredna dva dana ih sve smiksali. Posljednjeg dana zablistao je glavni inžinjer Red Bull Music studija James Musshorn. S više od 20 godina iskustva i rada u brojnim studijima u Los Angelesu, njegov je zadatak bio je da svojim masteringom uradi posljednji dodir na predstojećem albumu.

Iako sve liči na beskrajnu zabavu u Californiji, ekipa ima malo momenata za odmor. Svojih nekoliko preostalih dana u jednoj od najvećih hip hop metropola koriste za snimanje kadrova za dolazeće singlove i tako nastavljaju predano raditi kako bi svojoj publici donijeli što bolji materijal. Dok čekamo dodatne novosti, pogledajte njihove utiske s posljednjeg dana snimanja.