Muzika
30

Festival "Čudna šuma" se zbog kiše premješta na drugu lokaciju

Klix.ba
"Čudna šuma", trodnevni festival koji objedinjuje umjetnost, muziku i podizanje ekološke svijesti se sa prvobitno najavljene lokacije (eko-selo EcoFutura u blizini naselja Hreša) premješta na drugo mjesto - hangar u naselju Socijalno.

"Dragi i drage, budući da kiša neće da sarađuje, daje se na znanje - Čudna šuma se seli u Čudnovati hangar preko puta Interexa na Socijalnom (u komplexu bivše fabrike Vaso Miskin Crni) u Sarajevu. Mijenja se ambijent, ali nas očekuje ista ekipa i ista zabava! Zbog vremenske i prostorne ograničenosti, nastupit će samo bendovi. DJ party nekada uskoro u Ecofuturi!", napisali su organizatori na oficijelnoj Facebook stranici.

Podsjećamo, već ranije je trodnevni eko-festival "Čudna šuma" koji je trebao početi 5. septembra na lokaciji eko-sela EcoFutura u blizini naselja Hreša, iznad Sarajeva, zbog najavljenih vremenskih neprilika odgođen je za 12. septembar.

Kroz tri festivalska dana nastupit će veliki broj muzičara i bendova među kojima su Edo Maajka, Jinxi, Letu Štuke, Rundek Cargo Trio, Laka, Rambo Amadeus, Skroz, Sikter, Billy Andol, TBF, Darkwood Dub, Protest, Intheroom.