Muzika
0

Eurosong 2005: Javni konkurs

Sarajevo-X
Javni radio televizijski servis Bosne i Hercegovine objavljuje javni konkurs za pjesme koje će biti izvedene na takmičenju BH Eurosong 2005 - Izboru pjesme predstavnice Bosne i Hercegovine za pjesmu Eurovizije 2005.

Pravo učešća imaju svi autori muzike i teksta koji ispunjavaju sljedeće uslove:

• pjesme do datuma prijave ne smiju biti objavljene ni javno izvođene, • pjesme ne smiju trajati duže od 3 minute, • pjesme moraju slijediti savremene trendove u popularnoj muzici, • pjesme mogu biti namijenjene solisti, duetu, triju ili grupi od najviše 6 osoba, • autori trebaju priložiti demo snimak pjesme u punom trajanju, na formatu CD-a ili kasete, kao i primjerak teksta i klavirski izvod.

Autori imaju pravo predložiti izvođača koji bi njihovu pjesmu izveo na BH Eurosongu 2005. Pjesme će biti izvođene uživo na snimljenu muzičku matricu. Izvođači moraju bit državljani BiH i ne mogu biti mlađi od 16 godina na dan 19. maja 2005. godine. JS BiH zadržava pravo da donese konačnu odluku o izvođačima i aranžerima, u skladu sa pravilima Europske unije za Radiodifuziju.

Autor muzike koji nije i autor teksta, mora priložiti odgovarajući ugovor ili pisanu izjavu da autor teksta dopušta korištenje djela.

Autori se mogu prijaviti pod punim imenom i prezimenom, ili pod šifrom koju treba posebno dostaviti u zatvorenoj omotnici. Svaka prijava treba sadržavati pune kontakt podatke (adresa, broj telefona/mobitela, faksa i e-maila.

Podrazumijeva se da prijavom na ovaj konkurs svi učesnici prihvataju u cijelosti odredbe Pravilnika BH Eurosong 2005, koji je objavljen na internet strani JS BiH: www.pbsbih.ba i Teletekstu JS BiH.

Prijave se dostavljaju na adresu:

JAVNI RTV SERVIS BIH Redakcija BH EUROSONG 2005 Bulevar Meše Selimovića 12, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina,

sa prispijećem do 17.01. 2005. godine u 17 sati. Nepotpune i neblagovremene prijave neće biti razmatrane.