Privatne obaveze
0

Edo Maajka otkazao nastup na Code Music Festu

Sarajevo-x.com
Edo Maajka (Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com)
Edo Maajka (Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com)
Popularni reper Edo Maajka je iznenadano otkazao brojne nastupe dogovorene za septembar, pa tako i onaj na Code Music Festivalu u Travniku.

Predstavnici booking agencije “Konekt promocija” iz Zagreba objasnili su da je Edo zbog neodloživih privatnih obaveza morao otkazati sve nastupe.

"Razočarani smo ovom informacijom koja dolazi u nezgodnom momentu. Ponekad se desi da svi planovi propadnu i to je rizik organizovanja festivala. Iako smo već imali potpisan ugovor sa Edom, desilo se što se desilo. Ljudi iz 'Konekt promocije'su nam objasnili o čemu se radi, sve nam je jasno i moramo da imamo razumijevanja. Nadamo se da će Edo riješiti svoje obaveze i uskoro posjetiti Travnik, gdje ga željno očekujemo", kaže Rahela Čabro, PR menadžer Code Music Festivala.

Inače, Edo Maajka priprema novi album. Pjesma zanimljivog naziva "Imaš li ti šta para" predsingl je nadolazećeg albuma koji će izaći u jesen ove godine. Produkciju pjesme potpisuje Billy - Adis Kutkut, kojeg ste imali priliku čuti na albumu "Stig'o ćumur" (Sretno dijete, Severina, Za Mirzu...).

"Ova pjesma opisuje društvo u borbi za novac i preživljavanje. Prob'o sam to opisat' iz nekih raznih aspekata i nivoa i jako sam zadovoljan napravljenim, to je jedna od žešćih pjesama s albuma i nadam se da će se ljudima svidjeti...", rekao je Edo.