Muzika
0

Dvije noći za pamćenje: 40.000 Beograđana pjevalo sa Dinom Merlinom

Klix.ba
(Foto: Vladimir Nešović)
Nastavljajući tradiciju turneje "Hotel Nacional", Dino Merlin je i na dva spektakularna koncerta održana u subotu i nedjelju naveče u Kombank areni oduševio preko 40.000 Beograđana.

Izvodeći repertoar novih i starih hitova, Dino Merlin je i večeras izvrsno raspoložen sjajno komunicirao s publikom, nadmašivši sva očekivanja, čak i neponovljivu atmosferu prve večeri. I još jednom se pokazao kao istinski profesionalac održavši obećanje dato prije koncerata.

"Bit će to noći za nezaborav" kazao je uoči koncerata u Beogradu i zaista priredio nesvakidašnje muzičke događaje.

Nastup najveće balkanske pop zvijezde i njegovog ansambla kojeg je činilo 20 muzičara spada u sami vrh muzičkih događaja koji su prethodnih godina organizirani u najvećoj dvorani u Srbiji i po standardima produkcije i performansa idu uz bok najvećih evropskih i svjetskih zvijezda koje su pohodile Arenu.

Da postoji posebna veza između bosanskog čarobnjaka i njegove publike pokazala je publika pjevajući zajedno sa Dino Merlinom u jedan glas gotovo svih 30 njegovih pjesama koje su se našle na koncertnom repertoaru. Koliko se god činilo nemogućim, Dino Merlin uvijek iznenadi i uvijek iznova uspije nadmašiti samoga sebe. Tako je bilo i večeras.

"Dino, dođi nam opet!" i "Dino, mi te volimo" čulo se iz publike na kraju nedjeljnog koncerta. A ako je suditi po sreći na licu Dine Merlina, ljubav Merlina i njegove beogradske publike je obostrana.