Muzika
0

"Dubiza kolektiv" u petak navečer u Opatiji

Sarajevo-x.com
Dubioza kolektiv
Dubioza kolektiv
Bend "Dubioza kolektiv" je, nakon nastupa u okviru festivala "Dani Sarajeva“ u Beogradu, nastavio svoju regionalnu turneju putovanjem u Opatiju na festival "Opatijske barufe" gdje nastupaju u petak navečer.

Komentarišući ponovni nastup pred beogradskom publikom, istakli su kako je to "sigurno najbolji način da se počne uspostavljati normalna komunikacija između Sarajeva i Beograda".

"Jako je važno da ta inicijativa dolazi upravo iz Beograda", smatraju iz "Dubioze" i dotiču se slučaja Ilije Jurišića.

"To je pitanje kojim bi se zasigurno trebali baviti naši političari. Ljudi koji vode našu vanjsku politiku već godinu dana ne čine nista. Tri zvanične delegacije BiH su bile u Beogradu i niko nije ni pitao za Iliju, koji bez ikakvog razloga leži u zatvoru u Beogradu. Najmanje što smo mogli učiniti je da to spomenemo na koncertu. I ovom prilikom tražimo od Ministarstva vanjskih poslova BiH da konačno pokrenu guzice, jer je nevin čovjek, građanin ove zemlje, praktično kidnapovan u Srbiji.“

Iz Beograda Dubioza je otputovala u Kutinu (Hrvatska), na festival Organizirani kaos.

Turneja se nastavlja 22.05. u Opatiji na festivalu „Opatijske barufe“, potom 23.05. u Koprivnici u klubu „Kooglana“, zatim 28.05. u Mariboru na „SOUM festu“, 29.05. u českom gradu Horovice u klubu „Labe“ te 30.05. na festivalu „Rockoupani festival“ takođe u Češkoj.