MTV Best Adria Act
0

Dubioza kolektiv u utrci za najbolju grupu regije

Sarajevo-x.com
Dubioza kolektiv
Dubioza kolektiv
MTV sa licencom za emitiranje na teritoriju bivše Jugoslavije danas je objavio nominirane u kategoriji "Best Regional Act" za dodjelu nagrada MTV Europe Music Awards 2009.

Beogradski bend Darkwood Dub, bh. crossover ekipa Dubioza kolektiv, pop rock grupa Elvis Jackson iz Slovenije, hrvatski elektro pop bend Lollobrigida i jedinstveni ska predstavnici Superhiks iz Makedonije, koje je nominovala mreža MTV-jevih muzičkih stručnjaka iz cijele regije, odmjerit će svoje snage u utrci za nagradu Best Regional Act.

Dodjela nagrada MTV Europe Music Awards uživo će se prenositi iz O2 World Arene iz Berlina u 21 sat u četvrtak, 5. oktobra.

Pobjednika kategorije Best Regional Act odabrati će MTV-jevi gledatelji iz naše regije, koji će svoj glas moći dati svom favoritu na internet stranici mtvema.com od utorka, 1. septembra, do nedjelje, 11. oktobra 2009. godine u ponoć.

Glasovi će biti prebrojani i pobjednik kategorije Best Regional Act, zajedno sa ostalim pobjednicima lokalnih MTV-jevih kanala u Evropi, biti će objavljeni u ponedjeljak, 12. oktobra. Najbolji iz te kategorije ući će u utrku za Best European Act, a o pobjedniku, koji će biti predstavljen uživo na dodjeli nagrada MTV Europe Music Awards, odlučit će glasovi gledatelja.

"Nadamo se da će kandidati za MTV Best Regional Act na pravi način predstaviti svoje lokalne scene. Ovo je još jedna sjajna prilika da promoviramo muzičare iz cijele regije te im pružimo priliku da se okušaju na međunarodnoj sceni. MTV je snažno fokusiran upravo na umrežavanje scene - lokalno, regionalno ali i međunarodno", rekao je Tom Ehr, regionalni direktor MTV-ja

Dodjela MTV-jevih evropskih muzičkih nagrada 2008. godine održana je u Liverpoolu. Voditeljica programa bila je američka pjevačica Katy Perry, a između ostalih nastupili su Beyonce, P!nk, The Killers, Estelle, Kanye West i Kid Rock. U 2008. godini primljeno je više od 100 miliona glasova za 11 kategorija, a internetsku stranicu mtvema.com posjetilo je više od četiri miliona posjetilaca.