Vrlo dobar festival
0

Dubioza kolektiv i Dbau s novitetima na Festivalu

Sarajevo-x.com
Bend Dbau
Bend Dbau
Bend Dubioza kolektiv ovog vikenda svirao je u Mostaru, gdje su snimali i spot za pjesmu ""Blam s albuma "Firma Ilegal". Na "Vrlo dobrom festivalu" 13. decembra u Međunarodnom centru za djecu i mlade na Grbavici ova grupa će premijerno predstaviti i nekoliko novih numera, izjavio je njihov frontmen Brano Jakubović.

"Na VDF dolazimo iz Mostara. Svirali smo u klubu Oxigen i reakcije su bile, kao i obično, odlične. Također, na više lokacija u Mostaru smo snimali i novi spot za pjesmu 'Blam'. Uskoro ćete imati priliku i da ga vidite. Za posjetioce VDF-a smo pripremili i nekoliko novih pjesama, koje će se naći na novom albumu. Nakon VDF-a idemo na turneju. Svirat ćemo u Ljubljani, Mariboru, Cirihu, Beču, Imotskom i u nekoliko gradova BiH“, kaže Jakubović.

Prijedorski bend Dbau, koji snima svoj prvi studijski album, najavljuje ga kao otkrovenje što se tiče bh. muzičke scene. Njihov lider Dino Mrkalj istakao je kako su posljednjih mjeseci stalno u studiju.

"Snimamo novi album 'Mašina', za koji se mastering radi u Beogradu. Poznati beogradski producent Aleksandar Vaci je oduševljen materijalom. Ovakve reakcije nam daju krila, što se svirke tiče, i spremni smo da se pokažemo na VDF-u, pogotovo zbog činjenice da smo željni svirke. Takođe, na koncertu na Grbavici ćemo predstaviti dio novog materijala“, kaže Mrkalj.

Radio 202 će kao medijski pokrovitelj festivala na svojim valovima (93.1 FM) direktno prenositi čitav VDF.

Na "Vrlo dobrom festivalu" će nastupiti grupe Dubioza kolektiv, Skroz, Dbau i KillingJazzHardcoreBaby.