Muzika
12

Drumelody novim spotom "Revolver" najavljuje drugi album

Klix.ba
Unikatni i futuristički sarajevski bend Drumelody svojom muzikom, novim i svježim idejama nastavlja da obogaćuje muzičku scenu kvalitetnim i originalnim zvucima.

Ovaj put radi se o novom spotu za već veoma slušanu pjesmu "Revolver" koja ujedno najavljuje novi album pod nazivom "Colt Theatre". Spot za novu pjesmu urađen je prema scenariju Berina Tuzlića i režiji Ade Hasanovića, a u produkciji studenata prestižne italijanske akademije za eksperimentalni film. Ovaj put audio producent cijelog albuma je Mak Kulenović.

"Revolver" je jedna od 10 novih pjesama koje će se naći na albumu koji vas sigurno neće ostaviti ravnodušnim, jer u svakoj pjesmi dominiraju zvuci napadačkog muzičkog tipa. Također, ono što će publiku posebno oduševiti jeste duet sa poznatim sarajevskim bendom Pappoemuo, te tri dueta sa bendom Script.

Nakon prvog albuma "Intelligence Music" koji je urađen u studiju za audio produkciju "Wood", članovi benda Drumelody potrudili su se da svojim fanovima sa novim albumom ljetne dane učine što zabavnijim i energičnijim, a koji već možete potražiti u prodaji online distributera CD baby, koji distribuira muziku za najveće muzičke storove Itunes, Spootyft itd.

Ukoliko ste ljubitelji videoperformansa preporučujemo vam da 27.6.2014. godine u 21:30 sati posjetite Muzej književnosti i pozorišne umjetnosti Bosne i Hercegovine, gdje će bend Drumelody zajedno sa gostima s novog albuma, članovima benda Script, za sve posjetioce upriličiti videoperformans u sklopu izložbe stripa Berina Tuzlića "Sarajevski atentat 2914".

Diskografiju Drumelodyja možete preslušati na oficijelnoj stranici.

Više informacija o bendu, kao i o novom albumu potražite na www.drumelody.tv i na Facebook stranici.