Muzika
0

Downloadujte Letu štuke - "Grad bez boje"

Sarajevo-x.com
Sarajevski rock bend "Letu štuke" sa Dinom Šaranom na čelu nedavno je za diskografsku kuću Menart izdao svoj album prvijenac, a mi vam ekskluzivno poklanjamo za download izvrstan single "Grad bez boje".

S obzirom da istoimeni album benda "Letu štuke" predstavlja vjerovatno jedno od najboljih muzičkih ostvarenja ove godine potrudili smo se obezbjediti vam jedan single za besplatan download. Zahvaljući jednom od najutjecajnijih tekstopisaca na našim prostorima Dini Šaranu, frontmenu sarajevskog benda "Letu štuke", Sarajevo-x.com vam ekskluzivno poklanja za download pjesmu "Grad bez boje".

Sarajevska grupa "Letu štuke" nastala je još davne 1986. godine kada su je oformila četiri sarajevska srednjoškolca. Nakon prvih demo snimaka i zbog ratnih dejstava početkom devedesetih bend se razišao, a Dino Šaran se nakon kratkog boravka u Zagrebu vraća u Sarajevo gdje uz pisanje pjesama za hrvatske muzičare ponovo počinje ozbiljno razmišljati o reaktiviranju benda. Uz njegovu upornost, te uz veliku podršku aranžera, producenta i perkusionista Đani Pervana, koji se u međuvremenu odselio u Pariz gdje postaje članom Rundek Cargo orkestara, u februaru 2005. grupa 'Letu Štuke', u nešto izmjenjenom sastavu, ponovno ulazi u studio i napokon, nakon 17 godina iščekivanja počinje sa snimanjem svog prvog studijskog albuma. Album je u novembru 2005. objavila diskografska kuća Menart.

Autor svih tekstova na albumu i većine muzike je Dino Šaran, a ostali članovi grupe "Letu štuke" su Đani Pervan, Samir Ćeremida i Dejan Pejaković.

Prvi spot bend će raditi za pjesmu "Minimalizam", dok su aktualni singleovi "Mjesto za dvoje", "Minimalizam" i "Grad bez boje".

Promocija albuma zakazana je za mjesec januar 2006. godine u Zagrebu i drugim gradovima Hrvatske, a nakon toga i u Bosni i Hercegovini, rekao nam je Dino Šaran.

Album u Sarajevu možete kupiti u knjižari Buybook po cijeni od 17KM.

Mp3 download: Letu štuke - Grad bez boje.

Više o "sarajevskim štukama": Menart.hr, Muzika.hr, GradPula.com i Nezavisne.