Dino Merlin
0

FOTO+VIDEO / "Dovoljna je jedna iskra da obasja BiH i da vidimo da nismo u blatu"

Tekst i video: Jasenko Korjenić
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
U ponedjeljak uvečer Dino Merlin premijerno je izveo pjesmu "Love in Rewind", s kojom će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na 56. takmičenju za najbolju pjesmu Evrope, koje se ove godine održava u Njemačkoj. Nakon izvođenja pjesme, raspoloženi bh. muzičar davao je izjave za medije, kako domaće tako i regionalne.

Nakon premijernog izvođenja pjesme, kojom će predstavljati našu zemlju u Dusseldorfu, Dino se zahvalio se svima koji su prisustvovali, ali i gledali show.

"Osjećam se lijepo i ugodno. Uživao sam na sceni, pjesma je doživjela nekoliko transformacija. Na kraju sam shvatio da imam nešto posebno i kako to obično biva, kad se kockice redaju jedna za drugom, kad te ide u životu karta onda idi na hand", kazao je Merlin.

Naš snimatelj zabilježio je dio atmosfere iz studija A državne televizije, za vrijeme trećeg nastupa Dine Merlina sa svim akterima na sceni. Spomenimo da je sinoć došlo do propusta u organizaciji tako da fotoreporteri nisu bili prisutni u studiju za vrijeme drugog repriznog izvođenja pjesme. Prema protokolu, bilo je predviđeno da fotoreporteri zabilježe drugo izvođenje pjesme, međutim to se nije dogodilo. Kao razlog navedeno je to da mnoge zvanice nisu bile potvrdile svoj dolazak.

"U protokolu je bilo predviđeno fotografiranje i da uđete u studio. Mi smo to željeli. Nažalost, imali smo problem tehničke prirode, s obzirom na činjenicu da brojni gosti i zvanice nisu potvrdili svoj dolazak, ali su insistirali na ulasku. Mi ih nismo mogli vratiti. Stoga i sami ste se mogli uvjeriti da je studio bio prebukiran. Naš oficijelni fotograf je bio u studiju i poslat ćemo vam fotografije. To je ono što mogu obećati u ovom trenutku", kazala je Maja Čengić, glasnogovornica BH Eurosong tima.

Za propust se izvinio i sam Dino Merlin:

"Stvarno nisam znao za to. Ja sam jednom takvu grešku napravio na jednom od koncerata na Koševu i volio bih da nije bilo tako. Izvinjavam se ljudima koji su dio mog svijeta i nezaobilazni dio onoga što ja jesam. Vjerovatno su bili snažni razlozi zašto to nije moglo da bude fotografisano, ali možda se mogao naći kompromis. Uglavnom, evo ja ću vam biti na raspolaganju. Žao mi je. Nisam znao da se to dogodilo. Volio bih da nije bilo tako, ali ispravit ćemo to!"

No, neosporno, Dino je uspio prirediti pravi show.

Pogledajte dio atmosfere koju je zabilježio naš snimatelj, te izjavu Merlina o pjesmi predstavnici i o njegovim očekivanjima na ovogodišnjem Eurosongu.